Пет зеленчука с изключителни хранителни качества

Пет зеленчука с изключителни хранителни качества

0

Зеленчуците са изключително богати на растителни влакна и са много полезни. Ако са сготвени на пара и са гарнирани със зехтин, са перфектната...

1

Качамак Хранителни Качества

Прегледай всички 12 кулинарни идеи за качамак хранителни качества в Готвач.бг.
Качамак

Качамак

 

, след което го прецедете. Докато е още топло, разбъркайте с червения пипер. Сипете качамака в чинии, залейте с маслото и поръсете с натрошено сирене. Това е любимата рецепта за качамак на Тодор Живков....

Готов качамак

Готов качамак

1 

Царевичният грис се приготвя според указанието на опаковката. След като е готова сместа, се разпределя в купички, като между пластовете се...

Български качамак

Български качамак

2 

продължение на 10 мин. Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се. Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене. Полива се с пиперосаното масло....

Невероятните качества на лещата

Невероятните качества на лещата

 

У нас най-популярна е кафявата леща. Поради високата концентрация на хранителни вещества, лещата е идеална за деца, бременни жени...

Винен кебап с качамак

Винен кебап с качамак

 

, сипете още). Гответе до омекване на продуктите. През това време направете качамака (според указанието). Добавете му малко масло и сирене...

Качамак с кашкавал

Качамак с кашкавал

 

изплакнали със студена вода. Разстелете качамака на пласт с дебелина 2 см и оставете поне 8 часа в хладилник. На следващия ден нарежете...

Чушки пълнени с качамак

Чушки пълнени с качамак

 

дребно и запържвате за 2-3 минути в малко олио. Смесвате ги със сиренето и оставяте настрани. Качамака приготвяте според указанието на...

Качамак на фурна

Качамак на фурна

 

мин. Фурната се загрява предварително на 200 градуса. Качамакът се обръща на плот и се реже на едри парчета. Реди се на пластове във форма...

Качамак на скара

Качамак на скара

4 

Във врящата вода се слага сол и се изсипва постепенно и при непрекъснато разбъркване царевичното брашно. Вари се, докато царевичната каша се...

Традиционен Качамак

Традиционен Качамак

3 

Царевичния грис първо трябва да се свари. За целта един литър вода се слага в по- голяма тенджера да заври. След като водата заври, се прибавя...

Родопски качамак

Родопски качамак

 

В литър вода се разтваря брашното. А другият литър вода се слага да заври заедно с маслото. Като заври, постепенно се добавя разтвореното...