Козунак

Козунак

13

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре. В...

1

Класически Козунак

Разгледай всички 12 избрани предложения относно класически козунак в Готвач.бг.
Козунаци

Козунаци

1 

. Козунакът се пече на 160 градуса без вентилатор за 40-45 мин - до приятен загар. От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. Единия е...

Чуден козунак

Чуден козунак

2 

козунак на конци, без да си правя труда да го меся 100 пъти. Тайната е в затоплените предварително продукти и във втасването. Да, ще изпечете...

Портокалов козунак

Портокалов козунак

3 

1. Разтворете маята във топлото прясно мляко и една чаена лъжичка захар. Покрийте и оставете на топло да втаса за 10 минути; 2. През това...

Карамелен козунак

Карамелен козунак

 

Започваме с приготвянето на карамела. В тавичката, в която ще печем козунака, карамелизираме захарта до светъл карамелен цвят. Разклащаме...

Пиян козунак

Пиян козунак

 

, е, че ние решихме да направим повече, но по-малки на големина козунаци. От един килограм брашно извадихме 6 малки козунака, като по този начин...

Ирански козунак

Ирански козунак

 

слагаме да се пече на умерена фурна. Когато козунакът стане готов, го поръсваме с пудра захар....

Обикновен козунак

Обикновен козунак

5 

Яйцата със захарта разбивам много добре на пяна. Маята трябва да шупне в топло мляко с малко захар и брашно. Пресявам брашното и прибавям от...

Шуменски козунак

Шуменски козунак

 

Маята се смесва с 1 яйце, 3 супени лъжици захар, малко брашно и малко стоплено прясно мляко. Тестото трябва да е като за палачинки. Оставя се да...

Експресен козунак

Експресен козунак

 

Маята се смесва с малко брашно и малко затоплено мляко и се оставя да шупне. Добавя се в пресятото брашно заедно с останалото мляко, разтопеното...

Хляб-козунак

Хляб-козунак

 

Сушените плодове се нарязват на парченца, заливат се с няколко супени лъжици ром, объркват се хубаво и се оставят в хладилника за няколко часа...

Постен козунак

Постен козунак

 

тавичката. Разделете тестото на две парчета с различна големина. Сплетете плитка, поръсете го със суров сусам и оставете да втаса още малко. Постният козунак се пече 40 минути на 180 градуса....