Козунак

Козунак

11

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре. В...

1

Класически Козунак

Разгледай всички 12 избрани предложения относно класически козунак в Готвач.бг.
Хляб-козунак

Хляб-козунак

16.04.2014

Сушените плодове се нарязват на парченца, заливат се с няколко супени лъжици ром, объркват се хубаво и се оставят в хладилника за няколко часа...

Постен козунак

Постен козунак

18.03.2014

тавичката. Разделете тестото на две парчета с различна големина. Сплетете плитка, поръсете го със суров сусам и оставете да втаса още малко. Постният козунак се пече 40 минути на 180 градуса....

Мамин козунак

Мамин козунак

08.05.20169

фитилите може да сложите домашно сладко или шоколад, така ще стане още по-вкусно. Загрява се фурната на 180 градуса, печем козунака до приятен загар 40 минути. Всичко приготвено от мама е вкусно!...

Чешки козунак

Чешки козунак

07.02.2016

Пресявам брашното със солта и към тях прибавям шупналата смес с мая, която съм активирала преди това и предварително разбитите яйца и мляко...

Полски козунак

Полски козунак

10.04.2015

Млякото се кипва, сметаната се загрява, без да кипне. Половината от млякото и цялата сметана се смесват, добавя се брашното, разбърква се и се...

Веган козунак

Веган козунак

01.05.20161

мъничко за намазване на козунака преди печене) и олиото, без да се спира месенето. Меси се, докато тестото стане гладко, отделя се от стените на...

Меден козунак

Меден козунак

23.01.2016

козунаци. Оставя се да втаса и се пече в предварително загрята умерена фурна....

Ванилов козунак

Ванилов козунак

23.01.2016

Маята се размива в малко хладко мляко, прибавят се 1 супена лъжица захар и шепата брашно и се разбърква, за да се получи рядка кашица. Покрива се...

Обикновен козунак

Обикновен козунак

20.02.20165

Яйцата със захарта разбивам много добре на пяна. Маята трябва да шупне в топло мляко с малко захар и брашно. Пресявам брашното и прибавям от...

Шуменски козунак

Шуменски козунак

20.04.2014

Маята се смесва с 1 яйце, 3 супени лъжици захар, малко брашно и малко стоплено прясно мляко. Тестото трябва да е като за палачинки. Оставя се да...

Експресен козунак

Експресен козунак

18.04.2014

Маята се смесва с малко брашно и малко затоплено мляко и се оставя да шупне. Добавя се в пресятото брашно заедно с останалото мляко, разтопеното...