Козунак

Козунак

13

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре. В...

1

Класически Козунак

Разгледай всички 12 избрани предложения относно класически козунак в Готвач.бг.
Козунаци

Козунаци

1

. Козунакът се пече на 160 градуса без вентилатор за 40-45 мин - до приятен загар. От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. Единия е...

Шуменски козунак

Шуменски козунак

Маята се смесва с 1 яйце, 3 супени лъжици захар, малко брашно и малко стоплено прясно мляко. Тестото трябва да е като за палачинки. Оставя се да...

Експресен козунак

Експресен козунак

Маята се смесва с малко брашно и малко затоплено мляко и се оставя да шупне. Добавя се в пресятото брашно заедно с останалото мляко, разтопеното...

Хляб-козунак

Хляб-козунак

Сушените плодове се нарязват на парченца, заливат се с няколко супени лъжици ром, объркват се хубаво и се оставят в хладилника за няколко часа...

Веган козунак

Веган козунак

1

за намазване на козунака преди печене) и олиото, без да се спира месенето. Меси се, докато тестото стане гладко, отделя се от стените на съда и...

Мамин козунак

Мамин козунак

9

фитилите може да сложите домашно сладко или шоколад, така ще стане още по-вкусно. Загрява се фурната на 180 градуса, печем козунака до приятен загар 40 минути. Всичко приготвено от мама е вкусно!...

Полски козунак

Полски козунак

Млякото се кипва, сметаната се загрява, без да кипне. Половината от млякото и цялата сметана се смесват, добавя се брашното, разбърква се и се...

Чешки козунак

Чешки козунак

Пресявам брашното със солта и към тях прибавям шупналата смес с мая, която съм активирала преди това и предварително разбитите яйца и мляко...

Меден козунак

Меден козунак

козунаци. Оставя се да втаса и се пече в предварително загрята умерена фурна....

Ванилов козунак

Ванилов козунак

поръсена с брашно тава. Намазва се с разбитото яйце и се поръсва със захар. Козунакът се пече се в предварително загрята умерена фурна до зачервяване....

Украински козунак

Украински козунак

разтопеното масло. Тестото се покрива и се оставя за 1 час на топло. Замесва се отново и се оформя козунак. Слага се в тава, намазана с...