Козунак

Козунак

13

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре. В...

1

Класически Козунак

Разгледай всички 12 избрани предложения относно класически козунак в Готвач.бг.
Козунаци

Козунаци

1 

. Козунакът се пече на 160 градуса без вентилатор за 40-45 мин - до приятен загар. От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. Единия е...

Ирански козунак

Ирански козунак

 

слагаме да се пече на умерена фурна. Когато козунакът стане готов, го поръсваме с пудра захар....

Чуден козунак

Чуден козунак

2 

козунак на конци, без да си правя труда да го меся 100 пъти. Тайната е в затоплените предварително продукти и във втасването. Да, ще изпечете...

Пиян козунак

Пиян козунак

 

, е, че ние решихме да направим повече, но по-малки на големина козунаци. От един килограм брашно извадихме 6 малки козунака, като по този начин...

Полски козунак

Полски козунак

 

Млякото се кипва, сметаната се загрява, без да кипне. Половината от млякото и цялата сметана се смесват, добавя се брашното, разбърква се и се...

Шуменски козунак

Шуменски козунак

 

Маята се смесва с 1 яйце, 3 супени лъжици захар, малко брашно и малко стоплено прясно мляко. Тестото трябва да е като за палачинки. Оставя се да...

Меден козунак

Меден козунак

 

козунаци. Оставя се да втаса и се пече в предварително загрята умерена фурна....

Ванилов козунак

Ванилов козунак

 

поръсена с брашно тава. Намазва се с разбитото яйце и се поръсва със захар. Козунакът се пече се в предварително загрята умерена фурна до зачервяване....

Украински козунак

Украински козунак

 

разтопеното масло. Тестото се покрива и се оставя за 1 час на топло. Замесва се отново и се оформя козунак. Слага се в тава, намазана с...

Експресен козунак

Експресен козунак

 

Маята се смесва с малко брашно и малко затоплено мляко и се оставя да шупне. Добавя се в пресятото брашно заедно с останалото мляко, разтопеното...

Хляб-козунак

Хляб-козунак

 

Сушените плодове се нарязват на парченца, заливат се с няколко супени лъжици ром, объркват се хубаво и се оставят в хладилника за няколко часа...