събота, 28 май
Козунак

Козунак

11

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре. В...

1

Класически Козунак

Разгледай всички 23 избрани предложения относно класически козунак в Готвач.бг.
Веган козунак

Веган козунак

01.05.20161

мъничко за намазване на козунака преди печене) и олиото, без да се спира месенето. Меси се, докато тестото стане гладко, отделя се от стените на...

Меден козунак

Меден козунак

23.01.2016

козунаци. Оставя се да втаса и се пече в предварително загрята умерена фурна....

Ванилов козунак

Ванилов козунак

23.01.2016

Маята се размива в малко хладко мляко, прибавят се 1 супена лъжица захар и шепата брашно и се разбърква, за да се получи рядка кашица. Покрива се...

Шуменски козунак

Шуменски козунак

20.04.2014

Маята се смесва с 1 яйце, 3 супени лъжици захар, малко брашно и малко стоплено прясно мляко. Тестото трябва да е като за палачинки. Оставя се да...

Експресен козунак

Експресен козунак

18.04.2014

Маята се смесва с малко брашно и малко затоплено мляко и се оставя да шупне. Добавя се в пресятото брашно заедно с останалото мляко, разтопеното...

Хляб-козунак

Хляб-козунак

16.04.2014

Сушените плодове се нарязват на парченца, заливат се с няколко супени лъжици ром, объркват се хубаво и се оставят в хладилника за няколко часа...

Постен козунак

Постен козунак

18.03.2014

тавичката. Разделете тестото на две парчета с различна големина. Сплетете плитка, поръсете го със суров сусам и оставете да втаса още малко. Постният козунак се пече 40 минути на 180 градуса....

Украински козунак

Украински козунак

05.08.2014

разтопеното масло. Тестото се покрива и се оставя за 1 час на топло. Замесва се отново и се оформя козунак. Слага се в тава, намазана с...

Обикновен козунак

Обикновен козунак

20.02.20165

Яйцата със захарта разбивам много добре на пяна. Маята трябва да шупне в топло мляко с малко захар и брашно. Пресявам брашното и прибавям от...

Полски козунак

Полски козунак

10.04.2015

Млякото се кипва, сметаната се загрява, без да кипне. Половината от млякото и цялата сметана се смесват, добавя се брашното, разбърква се и се...

Мамин козунак

Мамин козунак

08.05.20167

фитилите може да сложите домашно сладко или шоколад, така ще стане още по-вкусно. Загрява се фурната на 180 градуса, печем козунака до приятен загар 40 минути. Всичко приготвено от мама е вкусно!...

Другите гледат още

Какво Ново

Класически Козунак, избрани предложения и материали за всеки ден и вкус. Имаш предложение или въобще не откри това, което търсиш? За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.