Жълта домашна питка

Жълта домашна питка

2

кръгла иначе и в правоъгълна става интересна питка. Правя прорези отгоре под формата на решетка и намазвам с разбития с малко вода жълтък. Пека на 180 градуса до готовност....

1

Кога се Маже Питката с Жълтък

Открий всички 12 подбрани съвети за кога се маже питката с жълтък в Готвач.бг.
Жълтъци

Жълтъци

Жълтъкът е една от трите основни части на яйцето (черупка, белтък и жълтък). А както знаем яйцата се снасят от женски птици и влечуги. Нарича се...

Сандвич с жълтък

Сандвич с жълтък

Сваряваме на твърдо яйцата, след което намачкваме двете цели яйца и единия жълтък и претриваме с маслото, черния пипер и солта. С тази смес...

Зеленчукова крем супа с жълтък

Зеленчукова крем супа с жълтък

подправките и варим до готовност. Към готовата супа добавяме парчето масло и пюрираме. Отгоре настъргваме жълтъка. Забележка: Може да се добави...

Крем с извара и жълтък

Крем с извара и жълтък

4

Поставете в кухненския чопър маслото, захарта, жълтъка и пасирайте, докато станат на пяна. Добавете разбитата сметана, млякото и ванилията. Разбийте добре отново. Оставете крема на хладно и го сервирайте студен....

Жълта салата

Жълта салата

2

Морковите се измиват, обелват и настъргват. Към тях се прибавя царевицата. Приготвя се сладко-кисел дресинг от меда, лимоновия сок и солта...

Жълти палачинки

Жълти палачинки

Яйцата се разбиват, прибавят се прясното мляко, брашното, захарта, солта и куркумата. Бърка се и се пържи...

Тонове жълтък без сертификат у нас

Тонове жълтък без сертификат у нас

Данъчни засякоха 21 тона яйчен жълтък без сертификат у нас. Липсват документи за произход и годност на продукта. Огромното количество...

Жълта рогачка

Жълта рогачка

месо. Когато гъбите са още млади, почти не се забелязват. Събиране на жълта рогачка Събирането на жълта рогачка, както и това на други гъби...

Жълта каша

Жълта каша

Сложете в тенджера 1 литър подсолена вода да заври. Като заври, започнете да сипвате във водата царевичното брашно, като сипвате по-малко при...

Кога да използваме сода и кога - бакпулвер?

Кога да използваме сода и кога - бакпулвер?

5

правят тестото меко и бухнало. Когато дойде време обаче да се приготвят сладкиши, всеки прибягва към един от двата химически набухвателя...

Таралежки със сварени жълтъци

Таралежки със сварени жълтъци

Сварените жълтъци намачквам с вилица, добавям маслото, пудрата захар. Разбърквам. Брашното смесвам със содата и ванилията. Добавям към...