събота, 30 април
Козунак

Козунак

10

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре. В...

1

Козунак

Открий всички 23 кулинарни идеи за козунак в Готвач.бг.
Конячен козунак

Конячен козунак

23.01.2016

Маята се размива 8 малко хладко мляко, прибавят се 1 супена лъжица захар и малко брашно, за да се получи рядка кашица. Покрива се и се оставя на...

Постен козунак

Постен козунак

18.03.2014

тавичката. Разделете тестото на две парчета с различна големина. Сплетете плитка, поръсете го със суров сусам и оставете да втаса още малко. Постният козунак се пече 40 минути на 180 градуса....

Шуменски козунак

Шуменски козунак

20.04.2014

Маята се смесва с 1 яйце, 3 супени лъжици захар, малко брашно и малко стоплено прясно мляко. Тестото трябва да е като за палачинки. Оставя се да...

Полски козунак

Полски козунак

10.04.2015

Млякото се кипва, сметаната се загрява, без да кипне. Половината от млякото и цялата сметана се смесват, добавя се брашното, разбърква се и се...

Великденски козунак

Великденски козунак

11.01.2016

Маята, 2 с.л. брашно и 1/3 от захарта се поставят в затопленото прясно мляко. Сместа се оставя встрани, докато маята се активизира. Отделно...

Украински козунак

Украински козунак

05.08.2014

разтопеното масло. Тестото се покрива и се оставя за 1 час на топло. Замесва се отново и се оформя козунак. Слага се в тава, намазана с...

Паниран козунак

Паниран козунак

23.04.20122

сложете захарта леко да се карамелизира до светло в съд на котлона и разбъркате с маслото и горещата вода. Поднесете по 2 парчета паниран козунак, полят със соса или с разбита сметана....

Неизсъхващ козунак

Неизсъхващ козунак

19.04.2014

Чаша и половина от брашното се залива с горещото прясно мляко. Добавят се солта, 2 с.л. масло и медът. Разбърква се и след като изстине леко, се...

Експресен козунак

Експресен козунак

18.04.2014

Маята се смесва с малко брашно и малко затоплено мляко и се оставя да шупне. Добавя се в пресятото брашно заедно с останалото мляко, разтопеното...

Хляб-козунак

Хляб-козунак

16.04.2014

Сушените плодове се нарязват на парченца, заливат се с няколко супени лъжици ром, объркват се хубаво и се оставят в хладилника за няколко часа...

Меден козунак

Меден козунак

23.01.2016

козунаци. Оставя се да втаса и се пече в предварително загрята умерена фурна....

Другите гледат още

Какво Ново

Козунак, избрани предложения и статии за ежедневна употреба. Имаш въпроси или изобщо не попадна на това, което ти трябва? За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.