
В малък съд смесете маята, 1 с.л. захар и 2 с.л. вода и оставете да престои около 10 минути. В друг съд смесете виното, дафиновия лист...

това поръсете с кристална захар и сложете да се пекат в загряна умерена фурна за около 45 минути. Изпечените Великденски козуначени курабии завийте в кърпа и оставете да изстинат....

към сместа.
Месим малко да не лепне - тестото трябва да остане меко. Оставяме 30 минути да почине покрито. Правим курабии с различни форми...

От тестото се късат малки парчета и се слагат в намазани с маслото форми за саварини.
Оставят се на топло да се надигнат и се изпичат в...

Затопляме леко млякото и слагаме маята да се разтвори, след това сипваме и маслото (предварително разтопено), разбъркваме, сипваме и захарта...

Фурна - 180 градуса;
Мъфин форма с 12 гнезда и 12 бр. хартиени капсули.
Закваска: загрява се прясното мляко до 37 градуса, добавят се 2 с.л...

С помощта на игла пробивам около 10 сурови яйца и изливам съдържанието им (едно от яйцата отделям за козунака, а другите ги прибирам в хладилника...

. В широкия край поставете мармалада, може и локум и ги завийте към върха.
Готовите козуначени кифлички се нареждат в тава, покрита с хартия...

Размийте маята в 150 мл от хладкото прясно мляко заедно с 1 с.л. от захарта и брашно до получаване на кашица. Оставете на топло. На съвсем слаб...

В купа се разбиват яйцата, захарта, прясното мляко, ванилията, лимоновата кора и лимоновия сок.
Половината брашно се пресява, добавя се солта...

продуктите.
Готовите козуначени зайчета се оставят да втасат за още 30-40 минути. След това се помазват с разбития жълтък и се пекът в предварително загрята фурна на 200 градуса. Пекат се за около 30-тина минути....