Коледно кексче

Коледно кексче

0

Содата се погасява в киселото мляко и получената смес се оставя настрана за малко. В купа се изсипват брашното и двата вида захар. Добавя се...

1

Коледно Телешко

Разгледай всички 74 кулинарни идеи относно коледно телешко в Готвач.бг.
Коледно пънче

Коледно пънче

Покрийте правоъгълна тавичка с хартия за печене. Загрейте фурната на 200 градуса. Разбийте яйцата и захарта за 7 минути с миксер, до получаването...

Коледно печено

Коледно печено

Шолът се измива със студена вода, подсушава се и се шпикова с чесъна, парченца сланина и парченца моркови. Поръсва се със сол и черен пипер...

Коледно филе

Коледно филе

Смесват се карамфилът, черният пипер, бахарът и индийското орехче. Прибавят се, медът, захарта, канелата и солта. Месото се поставя в купа и...

Коледни пингвини

Коледни пингвини

Ето една уникална добавка към коледната трапеза. Нарежете моркова на шайби. От шайбата изрежете малък триъгълник, който ще ви служи за човка...

Коледни бисквити

Коледни бисквити

10

Смесете брашното, солта и бакпулвера. Отделно разбийте маслото с щипка сол и захарта до получаване на пухкава смес. Добавете яйцето и...

Коледна торта

Коледна торта

2

Набодете портокала с дебела игла на много места и сложете да се вари за 30 минути във вода. Щом е напълно омекнал, го пасирайте или смелете в...

Коледни колачета

Коледни колачета

1

Смесете брашното, яйцата, маслото, захарта и солта и постепенно омесете гладко тесто. Самото месене трае около 10 минути. От тестото се късат...

Коледна капама

Коледна капама

1

месо (може и бекон), нарязаните наденици и пържоли от свинско и телешко. Докато редите може да добавяте дафиновите листа и малко подправки...

Коледни Курабийки

Коледни Курабийки

1

фурна 180 градуса около 20-25 минути. Изваждат се и нареждаме в поднос. Вкусна и ароматна КОЛЕДА!...

Коледни гевреци

Коледни гевреци

Разбийте мекото масло на пяна със захарта. Добавете едно по едно 3 яйца и лъжица по лъжица брашното, киселото мляко и ванилията. Замесете...

Коледна пуйка

Коледна пуйка

Пуйката се измива и подсушава много добре. Обтрива се със сол и пипер навсякъде. Внимателно отлепете кожата на бутчетата и гърдите. Ароматно...