понеделник, 3 август
Консервиране и съхранение на тиквички
Кулинарни Съвети

Консервиране и съхранение на тиквички

2

За да запазите тиквичките по-свежи дълго време, трябва да ги съхранявате в хладилник. Най-добре да ги оставите цели. Сложете ги в отделението на хладилника, което е отделено за зеленчуци.

1

Консервиране на Тиквички

Консервиране на Тиквички - направи си сам съвети и идеи. избрани статии и текстове в Готвач.бг. Готварски и здравни препоръки за Консервиране на Тиквички.
 • Консервиране на Тиквички - Диета с тиквичкиДиети

  Диета с тиквички

  05.10.20110

  С помощта на диета от тиквички, която се спазва пет дни, ще отслабнете с два килограма. Всяко хранене изисква готвене на здравословни ястия.

 • Консервиране на Тиквички - Как да съхраняваме тиквичкиКулинарни Съвети

  Как да съхраняваме тиквички

  22.06.20120

  Въпреки че е на разположение целогодишно на повечето пазари, основният сезон за тиквичките е от май до август. Това е така и за това те често са наричани летни тиквички.

 • Консервиране на Тиквички - Неустоими салати с тиквичкиКакво да сготвя

  Неустоими салати с тиквички

  26.05.20150

  Предлагаме ви три много апетитни и интересни салати с тиквички, които си заслужават вниманието. Две от салатите се приготвят със сурови тиквички, а другата – с варени.

 • Консервиране на Тиквички - Могат ли да се консервират и сушат тиквички?Кулинарни Съвети

  Могат ли да се консервират и сушат тиквички?

  17.08.20120

  Сушенето на зеленчуците, работи в полза на запазване и концентриране на техния вкус. Сушени на слънце тиквичките, макар и да не са толкова популярни, колкото сушените домати са зеленчуци които си заслужава да опитате.

 • Консервиране на Тиквички - Отглеждане на тиквичкиДвор и Градина

  Отглеждане на тиквички

  17.07.20130

  Сами може да отгледате вкусни тиквички, за чийто екологичен произход ще сте абсолютно сигурни. За да дадат тиквичките ви богата реколта, трябва да обработите земята още през есента.

 • Консервиране на Тиквички - Тиквичките пречистват от токсиниКое за какво е полезно

  Тиквичките пречистват от токсини

  03.09.20140

  Редовната консумация на диетичния продукт има очистително действие. Тиквичките успешно извеждат от организма ни значително количество от складираните токсини и химикали.

 • Консервиране на Тиквички - Как да мариноваме зеленчуциКакво да сготвя

  Как да мариноваме зеленчуци

  25.06.20150

  Мариноването на зеленчуци се оказва много практично и по отношение на удължаване годността на зеленчуците. Човек просто трябва да знае какви подправки и какви маринати да използва.

 • Консервиране на Тиквички - Сортове доматиКулинарни Съвети

  Сортове домати

  15.03.20121

  Доматите са един изключително полезен зеленчук и те са си извоювали почетно място на българската трапеза. Използват се масово както за приготвянето на салати, така за забъркването на вкусни гозби.

 • Консервиране на Тиквички - Консервиране на черешиКулинарни Съвети

  Консервиране на череши

  06.06.20130

  Има много начини за консервиране на череши. Ако използвате някой от тях, тези вкусни и полезни плодове ще ви радват и през студените месеци.

 • Консервиране на Тиквички - Свежи пролетни рецепти с тиквичкиКакво да сготвя

  Свежи пролетни рецепти с тиквички

  14.05.20130

  За пролетния сезон особено подходящи са рецепти, в които има повечко зеленчуци. Ние сме ви подготвили три различни вариации на рецепти с тиквички, които определено си заслужава да си приготвите и да похапнете.

 • Консервиране на Тиквички - Как да консервираме люти чушкиКулинарни Съвети

  Как да консервираме люти чушки

  03.09.20120

  Лютите чушки са приятно допълнение към ястията. Съществуват различни методи за тяхното консервиране. За консервиране на чорбаджийски чушки са необходими три килограма и половина чушки и сол.

 • Консервиране на Тиквички - Консервиране на нераздробено месоКулинарни Съвети

  Консервиране на нераздробено месо

  03.03.20131

  За да сте сигурни в качеството на сушеното, пушено или осолено месо, което консумирате, можете да си го приготвите сами. Достатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части.

 • Консервиране на Тиквички - Как да съхраним тиквички за зиматаКулинарни Съвети

  Как да съхраним тиквички за зимата

  14.07.20123

  Съхранението им е подобно на това на краставиците и е добре да престояват в хладилник, докато не бъдат приготвени. Запазването им за по-дълъг период от време изисква внимателно им обработване.

 • Консервиране на Тиквички - Сортове тиквичкиДвор и Градина

  Сортове тиквички

  20.08.20140

  За разлика от големите тикви, които се причисляват към плодовете, тиквичката (Cucurbita) е зеленчук, по-скоро родственик на динята и краставицата. Нейният сезон е в средата на лятото.

 • Консервиране на Тиквички - Кои са 10-те задължителни храни за зиматаКое за какво е полезно

  Кои са 10-те задължителни храни за зимата

  03.02.20120

  Зимата е сезона, в който е възможно организмът ни да изпита недостиг на витамини. Ето и необходите храни за зимата - Това са зеле, тиквички, грах, портокали, кестени, боровинки, райска ябълка.

 • Консервиране на Тиквички - Консервиране на рибаКулинарни Съвети

  Консервиране на риба

  11.05.20131

  Ако по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й.

 • Консервиране на Тиквички - За имунитет през зимата яжте репички и фурмиКое за какво е полезно

  За имунитет през зимата яжте репички и фурми

  05.02.20123

  Факт е, че зеленчуците се полезни за здравето. Някои от тях обаче могат да ви направят по-устойчиви срещу заболявания през зимата. Кои зеленчуци освен полезни са и идеалната гарнитура.

 • Консервиране на Тиквички - Правила за стерилизиране на бурканиКулинарни Съвети

  Правила за стерилизиране на буркани

  16.11.20121

  За стерилизация на буркани ви е нужна голяма тенджера, където можете да поберете буркан спокойно, тава, кухненска кърпа, вода, сапун, щипки за храна и капачките, с които по-късно ще затваряте бурканите.

 • Google+
 • Pinterest

Избрано

Какво другите търсят

Консервиране на Тиквички - изпитани рецепти и теми за всеки ден и вкус. Всичко за Консервиране на Тиквички в Готвач.бг. Гласувайте за Консервиране на Тиквички от звездите над този параграф. Лесни рецепти, съвети за хранене, диети, здравни препоръки. Приятно прелистване на нашите рецепти и материали на тема Консервиране на Тиквички. Готвач.бг - уникален сайт за майсторски рецепти, диетично хранене, оценки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук.