вторник, 1 септември
Как да консервираме люти чушки
Кулинарни Съвети

Как да консервираме люти чушки

0

Лютите чушки са приятно допълнение към ястията. Съществуват различни методи за тяхното консервиране. За консервиране на чорбаджийски чушки са необходими три килограма и половина чушки и сол.

1

Консервиране на Чушки

Консервиране на Чушки - кулинарни съвети и идеи. избрани статии и материали в Готвач.бг. Готварски и здравни препоръки за Консервиране на Чушки.
 • Консервиране на Чушки - Консервиране на маслиниКакво да сготвя

  Консервиране на маслини

  10.12.20120

  Един от най- големите деликатеси, подлежащи на консервация, са маслините. Приготвянето на консервирани маслини в краен вариант отнема около 4 седмици, но чакането си заслужава.

 • Консервиране на Чушки - Да си изсушим чушки за зиматаКулинарни Съвети

  Да си изсушим чушки за зимата

  09.09.20121

  За да изсушите чушки, са необходими здрави чушки, които не са от най-месестите. Оставете ги за три дни в проветриво помещение, като ги подредите на разстояние една от друга.

 • Консервиране на Чушки - Най-лютите чушкиКое за какво е полезно

  Най-лютите чушки

  03.11.20100

  Преди близо век американски химик създава скала за измерване лютивината на лютите чушки. Капсаициновото масло се извлича от сушени чушки и се смесва със захарен разтвор.

 • Консервиране на Чушки - Консервиране на гювечКулинарни Съвети

  Консервиране на гювеч

  01.02.20130

  Ако гювечът е любимото ястие на вашето семейство, лесно можете да си направите зимнина, която да ви помогне за приготвянето на тази вкусотия.

 • Консервиране на Чушки - Сортове люти чушкиДвор и Градина

  Сортове люти чушки

  18.12.20120

  Задавали ли сте си някога въпроса, кой е открил лютите чушки? Някои пътешествия на изследователя Христофор Колумб са направили пиперките познати на света.

 • Консервиране на Чушки - Лютите чушки топят тлъстинитеКое за какво е полезно

  Лютите чушки топят тлъстините

  08.07.20110

  Ако искате да отслабнете и издържате на люто, грабвайте лютите чушки. Топлината, която отделя тялото може да повиши броя на изгорените калории и да стопи излишните мастни натрупвания.

 • Консервиране на Чушки - Правят гранати от призрачни чушкиДвор и Градина

  Правят гранати от призрачни чушки

  08.10.20110

  Ръчни сълзотворни гранати, произведени на основата на призрачни люти чушки, ще се борят с тероризма. Призрачните люти чушки са рекордьори в книгата на Гинес по лютивост.

 • Консервиране на Чушки - 51 люти чушки изяде индийка за 2 минутиЛюбопитно

  51 люти чушки изяде индийка за 2 минути

  13.04.20090

  Лютивината на чушлетата се измерва в единици по скалата на Сковил. По нея бут джолокия достига 1 млн. единици, докато обикновената зелена чилийска чушка е около 1500.

 • Консервиране на Чушки - Съхранение на печени чушкиКулинарни Съвети

  Съхранение на печени чушки

  16.08.20130

  Печените чушки можете да сложите за зимата във фризера или ако предпочитате, в буркани. За замразяване на чушки във фризера всичко, което ви трябва са торбички, където да ги наредите.

 • Консервиране на Чушки - Сортове доматиКулинарни Съвети

  Сортове домати

  15.03.20121

  Доматите са един изключително полезен зеленчук и те са си извоювали почетно място на българската трапеза. Използват се масово както за приготвянето на салати, така за забъркването на вкусни гозби.

 • Консервиране на Чушки - Как да премахнем паренето от люти чушкиКулинарни Съвети

  Как да премахнем паренето от люти чушки

  30.01.20121

  Когато при готвене използвате люти чушки или лют червен пипер, не докосвайте с ръце очите си, носа или устата си. Паренето в устата се отстранява с прясно и кисело мляко, домат и сладолед.

Избрано

Какво другите търсят

Консервиране на Чушки - вкусни рецепти и теми за всеки ден и вкус. Всичко за Консервиране на Чушки на едно място. Дай своята оценка за Консервиране на Чушки от звездите над този текст. Бързи рецепти, съвети за хранене, диети, здравни препоръки. Приятно разглеждане на нашите рецепти и материали на тема Консервиране на Чушки. Готвач.бг - уникален сайт за майсторски рецепти, диетично хранене, оценки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук.