Конфитюр от грозде

Конфитюр от грозде

0

Избира се подходящ сорт грозде /по възможност без семки/. Гроздето се измива, зърната се оронват от чепките, / а семките се изваждат с игла...

1

Конфитюр от Грозде

Разгледай всички 74 авторски предложения за конфитюр от грозде в Готвач.бг.
Конфитюр с дюли и грозде

Конфитюр с дюли и грозде

, разбърквайте още 5 минути и свалете от котлона. Разпределете конфитюра в бурканчета докато е още топъл, опънете целофан на гърлата им и затворете с капачки....

Конфитюр от банани и немско грозде

Конфитюр от банани и немско грозде

Немското грозде се пасира. Ментата се нарязва на ситно. Захарта и ментата се добавят към пюрето от цариградското грозде. Желатинът се залива...

Конфитюр от грозде и орехови ядки

Конфитюр от грозде и орехови ядки

слагат да врат, като конфитюрът се разбърква и с решетеста лъжица се обират отделилите се семки (ако има). Когато капка от сиропа, капната върху...

Грозде

Грозде

Грозде се наричат семената на растения от рода Vitis, известни на български като лози. От ботаническа страна гроздето се причислява към...

Конфитюр асорти

Конфитюр асорти

топъл сироп заливаме плодовете и варим на умерена температура. Малко преди да е готов конфитюрът, прибавяме лимонената киселина. Насипваме в сухи буркани....

Кучешко грозде

Кучешко грозде

Кучешко грозде /Solanum/ представлява род едногодишни или многогодишни тревисти растения, полухрасти, храсти или дребнички дървета. В този...

Мечо грозде

Мечо грозде

Мечото грозде /Arctostaphylos uva-ursi Asteraceae/ представлява малък трънлив храст, който вирее по високите части на Европа. Храстът има...

Цариградско грозде

Цариградско грозде

1

. Състав на цариградско грозде Цариградското грозде е популярно заради богатия си състав от витамини, захари и киселини. Гроздето е богато на...

Карамелизирано грозде

Карамелизирано грозде

Изрязват се гроздовите зърна, измиват се добре, забива се клечка за зъби във всяко зърно. В подходящ съд се добавя захарта и лимонтузуто. След...

Кроасанчета с конфитюр

Кроасанчета с конфитюр

В 100 мл топло прясно мляко се добавя маята, захарта и 1 супена лъжица брашно, оставете да шупне. В брашното се добавя солта, бакпулверът...

Шоколадово изкушение с конфитюр

Шоколадово изкушение с конфитюр

, намазвате с конфитюра и заливате с останалата смес. Връщате отново във фурната и допичате. Пече се на 180 градуса. Смесвате съставките за...