Котлети от акула със зеленчуци

Котлети от акула със зеленчуци

1

Овкусете филетата акула със сол и черен пипер и оставете да престоят за 1 час в хладилник. Нарежете патладжаните, тиквичките и доматите на...

1

Котлет от Акула

Прегледай всички 16 кулинарни идеи за котлет от акула в Готвач.бг.
Котлети от акула в сос от горчица и мед

Котлети от акула в сос от горчица и мед

 

подходящ съд /такъв, че да се съберат всички котлети наведнъж/ загрейте 2 с.л. масло и 2 с.л. зехтин. Запечатайте котлетите от двете страни и ги...

Акула пане

Акула пане

1 

Нарежете филетата от акула на парчета с дебелина около 2 см. Поръсете ги добре със сол и черен пипер и ги сложете в покрит съд в хладилника за 2...

Как се кисне акула?

Как се кисне акула?

 

приготвят. Месото на акула се готви по различни начини, като най-често се панира. То е изключително богато на белтъчини, витамин В, фосфор, мед...

Месо от акула

Месо от акула

 

Редица кулинари твърдят, че месото на леопардовата и сивата акула, както и на акулата–лисица е с най-добри вкусови качества. Едни от най...

Акула по марсилски

Акула по марсилски

 

Зехтинът се загрява в тенджера и в него се запържва нарязаният на ситно лук до прозрачно. Добавят се нарязаните на малки кубчета домати...

Акула в белтък

Акула в белтък

 

Лимонът се изцежда. Филетата се осоляват и се овалват в брашното. Потапят се в смес от белтъците, лимоновия сок, солта, черния пипер и нарязания...

Акула на шайби

Акула на шайби

 

Лимонът се изцежда. От лимоновия сок, соевия сос и солта се приготвя марината и в нея се слагат шайбите акула. Оставят се в хладилника за 30...

Московски котлет

Московски котлет

3 

прикрепяме с помощта на клечка за зъби. Така приготвените котлети оставяме да престоят поне 2 часа на студено. Изваждаме котлетите и ги топим...

Акула в лимон и магданоз

Акула в лимон и магданоз

 

Акулата я нарязваме на шайби с дебелина около 3 см. Измиваме ги добре. Посоляваме всяко едно от парчетата. Поръсваме всяко едно и с малко черен...

Пълнен котлет

Пълнен котлет

 

Обезкостения котлет се прорязва отстрани, за да се получи дълбок джоб. Накълцания на тънки полумесеци лук се слага да се запържи на не силен...

Как се готви месо от акула

Как се готви месо от акула

1 

, акула галеус и акулата лисица. Най-много акули се консумират в Япония. Там се смята за особен деликатес супата от плавници на акула. Векове...