
му страна.
Завийте тестото на кроасан. Всички кроасани подредете в намаслена и леко набрашнена тава. Намажете ги с разбито яйце. Поръсете със...

, т.е. шестото, тесто се оформя на калъп и се оставя в хладилник за 30-40 минути.
Кроасаните се оформят, като тестото се поставя отново върху...

вашето тесто за кроасани е готово. Разточете кора, разрежете на триъгълници, оформете и напълнете по желание. Тестото може да бъде съхранявано във фризера....

или в хартия за печене и оставяме в хладилника за около час.
За следващия етап отново работим бързо. Изваждаме изстуденото тесто върху...

Разточете бутертестото /работете с леко охладено тесто/.
Изрежете кръгчета и с помощта на лъжица, сложете от течния шоколад в средата на...

градуса. При разточването маслото трябва да е със еднаква температура с тази на тестото.
Върху набрашнения плот поставяме охладеното тесто, чиито...

Млякото, малко от него със захарта и маята се оставят да шупне. Прибавят се и останалото мляко, яйцата и маята. Меси се меко тесто, но да не...

, прегънете и повторете до получаването на кубче от тесто, като за процедурата трябва да изразходвате половината масло.
Приберете тестото за 30...

избор, слагате от плънката и завивате във формата на кроасан.
Може да намажете краищата на тестото с малко яйце. Само в краищата трябва да...

с лента от тесто.
Пекат се на 200 градуса до златисто. Мажат се с мед и се поръсват с бадеми....

като маята шупне, добавяте и нея.
Замесвате като постепенно добавяте брашно, докато получите меко и еластично тесто. Разделяте го на 8...