Лападови сарми

Лападови сарми

0

, стръкове джоджен. Сармите се редят и отгоре се притиска с чиния. Заливат се с 3-1/2 ч.ч. вода, сока на лимона и се вари на тих огън около 30 мин. след завирането им....

1

Лападови Сарми

Разгледай всички 12 избрани предложения за лападови сарми в Готвач.бг.
Чудни лападови сарми

Чудни лападови сарми

7

завийте на сарма. Остатъка от плънката изсипете в тавичка, налейте 1/2 ч.ч. вода и отгоре подредете сармите. Печете за 30 минути на 220 градуса. Поднесете с кисело мляко....

Постни лападови сарми

Постни лападови сарми

Почистете и нарежете лука и го задушете в мазнината. Добавете гъбите и ориза и гответе за кратко при непрекъснато бъркане. Овкусете със сол е...

Лападови пудинги

Лападови пудинги

Най-напред трябва да се подготвят огнеупорни купички, в които се застила готварска хартия. Всяка хартия се подмазва с меко краве масло. В...

Лападови сармички на фурна

Лападови сармички на фурна

1

В тиган на котлона се слага малко олио и се добавя каймата да се запържи, към каймата се добавя сол, 1 чаена лъжичка червен пипер и черния пипер...

Лападени кюфтета

Лападени кюфтета

Измийте, подсушете и нарежете ситно лапада. Посолете го и го намачкайте с ръце. След като престои малко така, го отцедете от излишната течност...

Вълчи сарми

Вълчи сарми

1

Смесваме сухите подправки и овкусяваме начуканите вратни пържоли с тях, поръсваме с малко мазнина. Махаме твърдата част на зелевите листа и...

Ориенталски сарми

Ориенталски сарми

. Като е готова сваляме от котлона, отцеждаме лозовите листа и слагаме във всяко по малко. Завиваме стегнато сармите на правоъгълници и ги...

Пилешки сарми

Пилешки сарми

, ориентировъчно в 6 литров (кръгъл) гювеч се побират 6 сарми. Остатъка от плънката изсипете в гювеча и добавете 200-250 мл вода. Поставете...

Развити сарми

Развити сарми

Зелето се нарязва, намачква се и се разбърква с ориза, каймата и подправките. Продуктите се заливат се 3 чаши вряла вода, подправят се на вкус...

Мързеливи сарми

Мързеливи сарми

Киселото зеле се нарязва и се слага в една тава. Отделно се запържва лукът, нарязан на дребно, добавя се доматеното пюре и каймата...

Чифликчийски сарми

Чифликчийски сарми

сарми, подреждат се в дълбок гювеч, заливат се с равни количества зелев сок и вода, и останалото вино колкото да ги покрие. Запичат се 40- 50 минути на 180 градуса....