сряда, 7 октомври
Дефицит и прием на желязо
Хранене при проблеми

Дефицит и прием на желязо

0

Проучване гласи, че 30 процента от населението страда от липса на желязо. Съдържанието на желязо в тялото на един човек е около 4-5 г, а дневната загуба е около 1 мг.

1

Липса на Желязо Симптоми

Липса на Желязо Симптоми - кулинарни полезни и практични съвети. Статии и материали в Готвач.бг. Кулинарни и здравни препоръки за Липса на Желязо Симптоми.
 • Липса на Желязо Симптоми - Симптоми при недостиг на витамин B12Кое за какво е полезно

  Симптоми при недостиг на витамин B12

  12.12.20112

  Витамин B12 е единственото хранително вещество, което съдържа ценния за организма кобалт. Витамин В12 се съдържа само в храна от животински произход – месо, мляко и сирене.

 • Липса на Желязо Симптоми - Високо съдържание на желязо в кръвтаКое за какво е полезно

  Високо съдържание на желязо в кръвта

  28.03.20120

  Високото съдържание на желязо в кръвта е причина за редица опасни заболявания. Хамбургерите, жълтъците и пържолите са с високо съдържание на желязо.

 • Липса на Желязо Симптоми - Да вдигнем хемоглобина по естествен начинКое за какво е полезно

  Да вдигнем хемоглобина по естествен начин

  01.10.20121

  За да спомогнете на желязото да се усвои от организма, е необходимо да избягвате богатите на калций храни, като млечните продукти. Определени храни ще ви помогнат да повишите хемоглобина по естествен начин

 • Липса на Желязо Симптоми - Силата на соковетеКое за какво е полезно

  Силата на соковете

  14.09.20111

  Сокът от тиква, изпит преди лягане с мед, успокоява нервната система и спомага за добрия сън. Доматеният сок е полезен за мъжкото здраве.

 • Липса на Желязо Симптоми - Какво да ядем през зимата, за да не дебелеемКое за какво е полезно

  Какво да ядем през зимата, за да не дебелеем

  07.02.20123

  През зимата човек качва средно около 2 до 5 килограма. Механизмът на натрупването им е доста прост: навън е мрачно и студено, а вкъщи е топло и хладилникът е близо.

 • Липса на Желязо Симптоми - Хранене при нисък хемоглобинДиета при проблеми

  Хранене при нисък хемоглобин

  22.09.20121

  Хемоглобинът е протеин в червените кръвни клетки, който играе важна роля за доброто здраве. Той транспортира кислорода в цялото тяло. Желязото е необходим елемент за синтеза на хемоглобина.

 • Липса на Желязо Симптоми - Кои храни са богати на желязо?Кое за какво е полезно

  Кои храни са богати на желязо?

  03.04.20110

  Най-богати на ценната съставка са черният дроб, месото, яйцата, бобовите култури, хлябът и грисът. От групата на зеленчуците най-високо съдържание на желязо има в зелето и цвеклото.

 • Липса на Желязо Симптоми - Симптоми при липса на витаминиВитамини

  Симптоми при липса на витамини

  23.02.20120

  Ролята на някои от по-важните витамини в човешкото тяло, както и симптомите при недостиг или пълна липса на един или повече от тях.

 • Липса на Желязо Симптоми - Храни, понижаващи и покачващи хемоглобинаХранене при проблеми

  Храни, понижаващи и покачващи хемоглобина

  17.06.20120

  Хемоглобина пренася кислорода в кръвта и ако той е твърде нисък това води до хипоксия или липса на кислород в органите, което от своя страна причинява задух.

 • Липса на Желязо Симптоми - Усвояване на желязото от организмаКое за какво е полезно

  Усвояване на желязото от организма

  07.03.20120

  Дори да приемате високи концентрации желязо всеки ден, трябва да помогнете на организма си да ги усвои по-добре. Това става, като консумирате различни храни и най-вече такива, богати на витамин C.

 • Липса на Желязо Симптоми - Полезни ли са сушените кайсииКое за какво е полезно

  Полезни ли са сушените кайсии

  12.03.20122

  Сушените кайсии са полезни за хора, които страдат от проблеми със сърцето. Те съдържат калий, фосфор, калций, желязо и витамин В5, който спомага за бързото изгаряне на мазнините.

Избрано

Какво другите търсят

Какво Ново

Липса на Желязо Симптоми - вкусни рецепти и полезна информация за малки и големи. Всичко за Липса на Желязо Симптоми на едно място. Гласувай за Липса на Желязо Симптоми от звездичките над този параграф. Бързи рецепти, правилно хранене, програми за отслабване, здравни препоръки. Приятно разглеждане на доказаните ни рецепти и статии на тема Липса на Желязо Симптоми. Готвач.бг - кулинарен сайт за готварски рецепти, диетично хранене, съвети и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук.