неделя, 7 февруари
За ползите от листата от смокиня
Хранене при проблеми

За ползите от листата от смокиня

16

Листата от смокиня имат дори по-значителна полза, отколкото от плодовете. Смокиновите листа повлияват добре състояния на диабет, триглицериди, бронхит, язва и др.

1

Листа от Смокиня

Открий всички авторски предложения за Листа от Смокиня в Готвач.бг.
  • Листа от Смокиня - Смокините - храна и лекарствоКое за какво е полезно

    Смокините - храна и лекарство

    01.05.20111

    Смокините лекуват обезцветяване от витилиго, болести на дихателните пътища и черни точки. Те са противопоказни при болести на панкреаса и при диабет.

  • Листа от Смокиня - Консервиране на лозови листаКулинарни Съвети

    Консервиране на лозови листа

    11.07.20130

    Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин.

  • Листа от Смокиня - Смокините лекуват диабет и болно сърцеКое за какво е полезно

    Смокините лекуват диабет и болно сърце

    01.09.20150

    В смокините има изключително много витамини – от група В, витамин Е, РР, С. Tе са богати и на фибри и бета-каротен. С две думи – смокините са истинска здравословна бомба за организма.

  • Листа от Смокиня - Вкусни рецепти с цикорияКакво да сготвя

    Вкусни рецепти с цикория

    09.07.20140

    Цикорията е леко горчива на вкус и има вид на малко кочанче. Когато се реже в салати, тя се допълва с лимонов сок. Цикорията може да се запече, разрязана на половинки или в цял вид.

  • Листа от Смокиня - Дафиновите листа лекуватКое за какво е полезно

    Дафиновите листа лекуват

    13.09.20131

    Приятната и ароматна подправка дафинов лист може да се прилага и като лекарствено средство. Древните римляни използвали дафина като знак за победа - слагали върху главите на победителите лаврови венци.

  • Листа от Смокиня - Консервиране на зелеви и лозови листа за сармиКулинарни Съвети

    Консервиране на зелеви и лозови листа за сарми

    21.10.20140

    Използването на зелеви и лозови листа за приготвянето на сарми с плънка е типично за европейската и азиатската кухня. Замразяване на зелеви листа. Приготвяне на консервирани лозови листа за сарми.

  • Листа от Смокиня - Трите най-вкусни рецепти за зелеви сармиКакво да сготвя

    Трите най-вкусни рецепти за зелеви сарми

    05.01.20161

    Сармите са сред най-често приготвяните ястия през зимата, когато се завиват с листа от кисело зеле. В същото време обаче нищо не пречи те да бъдат приготвени и през лятото с пресни зелеви листа, листа от лапад, лозови листа

  • Листа от Смокиня - Как да съхраняваме марулята след измиване?Кулинарни Съвети

    Как да съхраняваме марулята след измиване?

    01.06.20110

    Докато я приготвяте за съхранение се уверете, че я измивате с ледено студена вода, която помага по-дълго време да се запазят вкусовите качества и хрупкавост на зелената салата.

  • Листа от Смокиня - Три рецепти за сарми в лозови листаКакво да сготвя

    Три рецепти за сарми в лозови листа

    16.01.20160

    Независимо дали са приготвени от пресни, замразени или консервирани листа, лозовите сарми винаги могат да бъдат вкусни и ароматни.

  • Листа от Смокиня - Идеи за пролетни сармиКакво да сготвя

    Идеи за пролетни сарми

    20.05.20130

    Сармите, обаче, могат да се приготвят и с други листа освен познатите ни лозови и зелеви. Всъщност много вкусни сарми стават също и от листа от липа, от цвекло, от лапад, както и от спанак. Предлагаме ви няколко интересни пролетни рецепти за сарми.

  • Листа от Смокиня - Кулинарни хитрости при готвене на сармиКулинарни Съвети

    Кулинарни хитрости при готвене на сарми

    04.02.20165

    Сармичките могат да се опекат и във фурната, но имайте предвид, че така стават малко по-сухи, поради което е добре да ги печете с някакъв сос.

Избрано

Какво другите търсят

Какво Ново

Листа от Смокиня, практични предложения и полезна информация за всеки ден и вкус. Имаш критика или въобще не намери онова, което търсиш? За контакт с Готвач.бг пиши тук.