Лучник по врачански

Лучник по врачански

5

игла и намажете с малко олио отгоре. Лучникът се пече в загряна фурна на 180 градуса, като се увеличава до 210 градуса до готовност....

1

Лучник по Врачански

Прегледай всички 46 авторски предложения относно лучник по врачански в Готвач.бг.
Лучник

Лучник

3

формата на охлюв. Лучникът се пече в умерена фурна около 30 минути. Поднася се топъл с кисело мляко....

Уникален лучник

Уникален лучник

вторият тестен кръг. Той се завива със стърчащите краища на долната кора. Така сглобения лучник се слага в загрята на 50 градуса фурна да втаса още 15 мин. След това се пече 30 минути на 180 градуса....

Селски лучник

Селски лучник

. Готовият лучник се оставя за около 15 минути. Отгоре лучника се помазва с един жълтък и малко олио. След това се пече в загрята на 180 градуса...

Домашен лучник

Домашен лучник

Размиваме маята в хладката вода, прибавяме солта и захарта и разбъркваме. Прибавяме останалите продукти и замесваме средно меко тесто, което...

Пиле лучник

Пиле лучник

. Притиснете леко краищата. Намажете пилето лучник с мазнина и сложете да се изпече в средно силна фурна. Поднесете ястието със салата по избор....

Шарен лучник

Шарен лучник

1

поставя и втората кора. Краищата на долната кора се завиват към горната. Лучникът се оставя отново да втаса. Преди да се сложи във фурната, се...

Сирене по Врачански

Сирене по Врачански

24

градуса (без вентилатор). Гювечетата се слагат в студена фурна, защото ако се сложат в загрята ще се спукат! Сиренето по Врачански се пече 15...

Лучник със свинско

Лучник със свинско

В част от водата сложете захарта, натрошената мая и 2 с.л. брашно. Покрийте и оставете да се активира. Към останалата вода сложете млякото, солта...

Лучник с готово тесто

Лучник с готово тесто

Разделяме тестото на 5-6 топки, омесваме ги с брашно и оставяме. Запържваме си лука около 10-15 мин, добавяме подправките. Разточваме всяка...

Лучник с домашни кори

Лучник с домашни кори

–45 минути. След като се извади от фурната, се поръсва с вода и се ръси със чубрицата, завива се с кърпа, за да омекне. След това с нож лучникът се нарязва на 8 триъгълни парчета и се поднася....

Лучник с богата плънка

Лучник с богата плънка

. Така запълнена, тавата се украсява с парченца суров салам. Всичко се оставя да втаса, след което се намазва с жълтък и се поръсва с маково или сусамено семе. Лучникът се пече на 200 градуса до готовност....