неделя, 7 февруари
Меденки с мед и захар

Меденки с мед и захар

0

. Готовото тесто слагаме в хладилника за около 30 минути. След това оформете меденките с формичка или направете малки топчета. Поставете ги в намаслена тава. Печат се във фурна за около 15 мин. на 180 градуса.

1

Меденки с мед

Прегледай всички 46 авторски предложения за меденки с мед в Готвач.бг.
Меденки

Меденки

08.11.201023

колкото прецените смлени орехи (но не прекалявайте). Оформяме топчета колкото орех, които нареждаме в намаслена тава. Меденките се пекат в умерена фурна около 180 градуса 15 минути.

Празнични меденки

Празнични меденки

22.01.2016

в загрята фурна (на около 180-200 градуса, в зависимост от силата на фурната) за около 7-8 до 10 минути, не повече. Не оставяйте меденките да

Коледни меденки

Коледни меденки

25.12.20132

Медът се разбива с 2-те лъжички сода и към него се прибавят разбитите яйца със захарта, ванилията/канела, олио на струйка и брашното

Мед

Мед

26.02.2014

мед. Медът и пчелните продукти от хилядолетия насам почти не са променили своя вкус, състав, лечебни свойства и незаменими химични вещества

Ароматни меденки

Ароматни меденки

23.12.2015

сладките да станат твърди. Готовите коледни меденки украсете с разтопен шоколад и захарни снежинки. По желание може да оформите от тестото

Пържени меденки

Пържени меденки

08.09.2015

Разбийте много добре яйцата с мекото масло и 1 с.л. захар, след което добавете бакпулвера и на части брашното. Полученето меко тесто доомесете на

Постни меденки

Постни меденки

04.05.20153

или чаша меденки. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути до придобиването на приятен розов загар.

Бързи меденки

Бързи меденки

25.10.201114

Замесва се меко тесто от продуктите без мармалада. Правят се питки. Пекат се в умерена фурна. След като изстинат, се слепват с мармалад

Коледни меденки

Коледни меденки

06.01.2016

Омесва се меко тесто от всички посочени продукти. Разточва се и се изрязват фигурки. Пекат се до много светъл цвят в тава с хартия за

Канелени меденки

Канелени меденки

19.10.2015

. Накрая прибавете канелата и разбитото яйце. Замесете гладко тесто и разточете тънка кора. Изрежете меденки с формички и ги намажете с разбит жълтък. Запечете в загрята на 180 градуса фурна.

Дебреценски меденки

Дебреценски меденки

03.11.2014

получаването на хомогенна смес. Разточете и изрежете формички. Готовите меденки изпечете в много силна фурна. Още докато са горещи, може да ги намажете с малко подсладено мляко, за да получат блясък.

Избрано

Какво Ново

Популярни

Меденки с мед, изпитани предложения и полезна информация за всеки ден и вкус. Имаш критика или изобщо не попадна на онова, което търсиш? За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.