сряда, 10 февруари
Меден сладкиш

Меден сладкиш

2

Слага се водата да заври и след това се прибавят медът и захарта. Съдът се сваля от огъня и течността се оставя да поизстине. Прибавят се

1

Меден Сладкиш

Разгледай всички 26 подбрани съвети за меден сладкиш в Готвач.бг.
Меден сладкиш с канела

Меден сладкиш с канела

22.03.20141

включва на 180 градуса. Пече се от 20 до 30 минути. Когато се извади, още топъл се намазва с меда, който попива в сладкиша. Отгоре може да се настърже каквото искате - орехи или бисквити.

Меден сладкиш с орехи

Меден сладкиш с орехи

08.06.2013

на 80-100 градуса, след което допечете сладкиша още 25-30 минути в умерена фурна на 150-160 градуса. Сервира се студен.

Руски меден сладкиш

Руски меден сладкиш

16.10.20131

Затоплете меда на водна баня. Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте със захарта, след което ги добавете към меда. Овкусете с канела и

Медени бисквити със сладко

Медени бисквити със сладко

08.09.2010

Разбийте яйцата със захарта. Постепенно добавете брашното и всички останали съставки. Омесете твърдо тесто, разточете го и с формичка на цвете

Фалшив меден сладкиш

Фалшив меден сладкиш

07.07.2013

Изсипете захарта в напълно суха тенджера. Загрейте на умерен огън, докато се карамелизира. Добавете водата и бъркайте докато не се разтвори

Унгарски меден сладкиш

Унгарски меден сладкиш

03.06.2013

затопления мед. Като бъркате непрекъснато добавете млякото. Към сместа започнете да добавяте постепенно брашно (което сте пресели предварително с

Меден сладкиш Лейках

Меден сладкиш Лейках

27.05.20114

индийското орехче. Смесете всичко и направете кладенче по средата. Добавете вътре яйцата и меда и разбъркайте добре с помощта на дървена лъжица или

Меден маков сладкиш с кайсии

Меден маков сладкиш с кайсии

01.07.2014

част надолу. Брашното се смесва с изварата, захарта и ванилията, останалото масло и се образува смес, подобна на трохи. С тях се поръсва сладкишът и се пече 40 минути на 180 градуса. Сервира се топъл, с бита сметана.

Сладник

Сладник

25.03.2014

Сладник (Glyzyrchiza glabra), известен още като сладък корен, сладун, женско биле, сладка билка, боряна, дулче (рум.), миям бала-(тур.), лакрица

Меден сладкиш с пъпеш и мюсли

Меден сладкиш с пъпеш и мюсли

02.08.20133

залива с кексовата смес. Сладкишът се пече на 170 градуса. Готовността се проверява с клечка в центъра на сладкиша - клечката трябва да е суха. След като сладкишът се охлади, се обръща в чиния и се залива с мед.

Постен сладкиш с мед

Постен сладкиш с мед

13.12.2014

сместа в намазнена и леко набрашнена форма и сложете да се пече в умерена и предварително загряна фурна. Изпеченият сладкиш може да украсите по желание - с пудра захар, ядки или да глазирате със сладко или мед.

Избрано

Какво Ново

Популярни

Меден Сладкиш, избрани предложения и теми за малки и големи. Имаш въпроси или въобще не попадна на това, което търсиш? За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.