Козунак без месене

Козунак без месене

7

намазнената тавичка. По същия начин се приготвя и вторият продълговат козунак и двете тавички се оставят на топло да втасват. Когато козунаците...

1

Месене на Козунак

Открий всички 12 авторски предложения относно месене на козунак в Готвач.бг.
Козунаци без месене

Козунаци без месене

8

Затоплете 1 кг от брашното във фурната за 30 минути, след което го пресейте 3 пъти. Сипете го в купа и направете кладенче, добавете 1 с.л. захар...

Козунак на конци без месене

Козунак на конци без месене

активираната мая. Започнах с голямото разбиване с бъркалките за тесто на миксера, така се вкарва въздух в самия козунак и няма нужда да се...

Домашен козунак, месен на миксер

Домашен козунак, месен на миксер

5

козунака и го поставям във формата за печене за второ втасване. Втасва пак (да се увеличи два пъти) и пека на 150 градуса....

Тройно месен козунак в хлебопекарна

Тройно месен козунак в хлебопекарна

2

. Когато козунакът добие желаният от вас цвят, покрийте с алуминиево фолио. Извадете първия изпечен козунак и след 5-минутен престой в тавата...

Козунак с конци и месене в хлебопекарна

Козунак с конци и месене в хлебопекарна

Всички продукти /без сладкото/ се слагат в хлебопекарна и се пуска програма за месене - 15 мин. Оставя се 30 мин. да втаса. Второ месене...

Козунак

Козунак

13

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре. В...

Козунаци

Козунаци

1

. Козунакът се пече на 160 градуса без вентилатор за 40-45 мин - до приятен загар. От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. Единия е...

Козунак Искра

Козунак Искра

2

6 топчета (по 160 г) и оплитаме два козунака. Оставяме да втасат, намазваме с белтък и поръсваме обилно със захар. Печем в студена фурна и...

Пълнен козунак

Пълнен козунак

Пресяваме брашното в дълбок съд и го оставяме на топло. В една чаша надробяваме маята, посипваме я с лъжичка захар, заливаме с 3 с.л. прясно...

Козунак Бриош

Козунак Бриош

Разтворете маята и 1 с.л. от захарта в леко затопленото мляко, добавете 2 с.л. брашно и разбъркайте. Завийте съда със стреч фолио и оставете...

Козунак пролет

Козунак пролет

1

смесените олио и масло. Тестото става отново леко течно, но при постоянно месене и добавяне на малко брашно ще стане с нормална пухкава...