Меденки

Меденки

23

колкото прецените смлени орехи (но не прекалявайте). Оформяме топчета колкото орех, които нареждаме в намаслена тава. Меденките се пекат в умерена фурна около 180 градуса 15 минути....

1

Обикновени Меденки

Открий всички 21 авторски предложения относно обикновени меденки в Готвач.бг.
Тиквени меденки

Тиквени меденки

1

огъня и я оставете да се охлади. Прибавете тиквеното пюре. Пресейте брашното със солта и бакпулвера. Добавете ванилията и подправката за меденки...

Пържени меденки

Пържени меденки

Разбийте много добре яйцата с мекото масло и 1 с.л. захар, след което добавете бакпулвера и на части брашното. Полученето меко тесто доомесете на...

Канелени меденки

Канелени меденки

. Накрая прибавете канелата и разбитото яйце. Замесете гладко тесто и разточете тънка кора. Изрежете меденки с формички и ги намажете с разбит жълтък. Запечете в загрята на 180 градуса фурна....

Орехови меденки

Орехови меденки

1

Пресейте брашното в тава и добавете яйцата, меда, захарта, олиото и содата за хляб. Омесете постепенно твърдо тесто. От него късайте и...

Весели меденки

Весели меденки

помощта на формички режем меденки. Разполагаме ги в тава върху хартия за печене и печем при 170 градуса не повече от 12 минути. След това декорираме с шоколад, роля айсинг или с глазура по вкуса ни....

Празнични меденки

Празнични меденки

в загрята фурна (на около 180-200 градуса, в зависимост от силата на фурната) за около 7-8 до 10 минути, не повече. Не оставяйте меденките да...

Коледни меденки

Коледни меденки

2

Медът се разбива с 2-те лъжички сода и към него се прибавят разбитите яйца със захарта, ванилията/канела, олио на струйка и брашното...

Меденки Усмивки

Меденки Усмивки

Яйцата и захарта се разбиват с тел. Добавят се олиото, медът, канелата и содата. Накрая се добавя брашното и се замесва по твърдо тесто...

Ароматни меденки

Ароматни меденки

1

сладките да станат твърди. Готовите коледни меденки украсете с разтопен шоколад и захарни снежинки. По желание може да оформите от тестото...

Слепени меденки

Слепени меденки

1

загрята фурна на 250 градуса. Като са готови меденките оставяме хубаво да изстинат, след което почваме да слепваме. Пълнежът е по избор: мед, шоколад или конфитюр....

Дебреценски меденки

Дебреценски меденки

получаването на хомогенна смес. Разточете и изрежете формички. Готовите меденки изпечете в много силна фурна. Още докато са горещи, може да ги намажете с малко подсладено мляко, за да получат блясък....