Обикновени пърленки без мая

Обикновени пърленки без мая

7

Разбиваме яйцата и към тях добавяме киселото мляко, като преди това сме изгасили содата в него. Разбъркваме добре и прибавяме от брашното и...

1

Обикновени Пърленки

Прегледай всички 10 избрани предложения относно обикновени пърленки в Готвач.бг.
Типови пърленки

Типови пърленки

Маята се разтваря в една чаена чаша топла вода и се оставя за 5 минути, след което се добавят останалите съставки. В зависимост от брашното...

Пухкави пърленки

Пухкави пърленки

2

елипсовидни питки. Загрейте грил тиган и го намазнете. Изпечете питките отгоре от двете страни. Получават се много пухкави пърленки. Това тесто е подходящо и за пържени мекици....

Еленски пърленки

Еленски пърленки

на спирала с големината на сач. Той се намазва с мазнина и пърленките се запичат от двете страни. Намазват се с масло и се нареждат една върху друга. Завиват се с голяма кърпа, за да се задушат....

Содени пърленки

Содени пърленки

Разбийте яйцата и към тях добавете киселото мляко с разбитата в него сода. Разбъркайте добре и започнете да добавяте брашното. Колко да е то...

Габровски пърленки

Габровски пърленки

3

се и се оставят да се надигнат. Пърленките се пекат на скара, намазана с мазнина, като се обръщат. Още топли се намазват с масло и се поръсват с шарена сол....

Бързи пърленки

Бързи пърленки

Маята се разтваря в 2 с.л. хладка вода с щипка захар и щипка брашно. Содата се кипва в киселото мляко. Брашното се пресява и към него се...

Пълнозърнести пърленки

Пълнозърнести пърленки

. След като тестото втаса се разделя на по-малки топки тесто . От това тесто се получават 7-8 пърленки. След като разделим тестото, всяка топка...

Селски пърленки

Селски пърленки

23

Разтворете първо маята в малко от топлата вода със захарта. Щом се активизира, добавете към нея всички останали продукти - останалата вода, 5 с.л...

Пълнозърнеста пърленка

Пълнозърнеста пърленка

предварително загрята фурна на 200 градуса. По желание можете да наръсите пърленките с червен пипер, сминдух или чубрица....