Обикновени курабии

Обикновени курабии

13

. Нареждайте ги в намазнена тава, мажете с разбито яйце и поръсвайте със захар отгоре. Обикновените курабии се пекат на 170-180 градуса до леко зачервяване....

1

Обикновенни Курабии

Открий всички 20 авторски предложения относно обикновенни курабии в Готвач.бг.
Обикновени домашни курабийки

Обикновени домашни курабийки

1

Замесваме тестото и го оставяме да престои за около 15 минути, след което оформяме топчета. Намазват се с жълтък, след което се поръсват...

Курабии

Курабии

1

към сместа. Месим малко да не лепне - тестото трябва да остане меко. Оставяме 30 минути да почине покрито. Правим курабии с различни форми...

Обикновени бухти

Обикновени бухти

Всички продукти се разбъркват добре до получаване на меко тесто. Маже се леко с олио и се оставя да почине. След това от тестото се...

Обикновени блини

Обикновени блини

В средна купа разбъркайте заедно яйцата, захарта и солта. Пресейте брашното в друга купа и добавете към него млякото. Разбъркайте и прибавете...

Обикновени бисквити

Обикновени бисквити

18

Бисквитите се приготвят бе мляко и яйца. Водата и захарта се разбъркват до разтопяване, след което се прибавят маслото, брашното със содата и се...

Обикновени мекици

Обикновени мекици

6

Брашното се слага в купа, където се прави кладенче. В него се слагат останалите продукти и се замесва меко тесто. Правят се малки топчета и се...

Обикновени соленки

Обикновени соленки

1

Разтопете маслото и при непрекъснато бъркане добавете прясното мляко, брашното, бакпулвера и солта. Бъркайте до получаването на твърдо тесто...

Обикновени палачинки

Обикновени палачинки

13

Яйцето се разбива добре. Прибавят се брашното, малко сол и сода бикарбонат и се разбъркват. На тънка струя се прибавя млякото. Трябва да се...

Курабийки

Курабийки

28

Смесват се всички продукти, като се отделя единият жълтък. Замесва се тесто, което се разделя на малки топки. Те се намазват с жълтък и се...

Обикновена баклава

Обикновена баклава

В тавата от печката /квадратна/ се сипва олио, колкото да покрие дъното, и се разстилат корите по 2 броя. Между тях се ръси захар - 1 шепа, 2-3...

Обикновена полента

Обикновена полента

Кипнете 1.5 л вода и добавете солта. Намалете котлона и на тънка струйка сипете царевичното брашно, като непрекъснато разбърквате. Гответе...