Капама

Капама

4

В кален гювеч на дъното се поставят две три зелеви листа, за да покрият дъното. Отгоре се слага нарязано на ситно зеле, което се поръсва с...

1

Оригинална Капама

Прегледай всички 24 избрани предложения относно оригинална капама в Готвач.бг.
Родопска Капама

Родопска Капама

Кокошката/ петелът се обтриват със сол и черен пипер и се залива с вода, за да ври. Ако предпочитате, може да направите птицата на порции и да не...

Банска Капама

Банска Капама

автентична рецепта на Банска Капама, която може да бъде опитана в Семеен Хотел Лазур в Банско....

Заек капама

Заек капама

Измийте заека и го почистете от ципите. Осолете го отвън и отвътре. Сварете вътрешностите на заека в подсолена вода с няколко зрънца бахар...

Разложка капама

Разложка капама

5

и залейте обилно с олио. Покрийте отвора на гърнето с лист хартия и сложете капака. Сложете гърнето с капамата по разложки в загряна силна...

Домашна капама

Домашна капама

олиото, виното и зелевия сок. Върху съда слагаме алуминиево фолио и захлупваме с капака. Печем 1 час на 220 градуса и след това намаляме...

Софийска Капама

Софийска Капама

На дъното се поставя сланината. Върху нея се нарежда нарязаното на дребно кисело зеле и се притиска към сланината. Върху него се...

Яйца Капама

Яйца Капама

4

Първо се сваряват яйцата. Като изстинат се белят и се режат на две, по дължина. В тиган се слага олиото и маслото. Като се загрее мазнината...

Великденска капама

Великденска капама

Месото се измива и нарязва на 6 парчета. Всяко от тях се шпикова с парченца морков, и зърна черен пипер. Запържват се леко в мазнина и се...

Моята капама

Моята капама

9

с алуминиево фолио и тогава се слага капакът, аз не го направих и така си стана чудесна. За автентична и традиционна рецепта на капама...

Коледна капама

Коледна капама

1

. Долейте в съда олиото и разтвореното в зелев сок доматено пюре. Долейте и виното и захлупете съда плътно. Оставете коледната капама да се пече цяла нощ на слаба фурна....

Заешка капама

Заешка капама

Внимателно почистете заека. Нарежете го на порционни парчета и го накиснете поне за 4 часа в смес от оцет и 2 ч.ч. вода. Извадете месото от...