Капама

Капама

4

В кален гювеч на дъното се поставят две три зелеви листа, за да покрият дъното. Отгоре се слага нарязано на ситно зеле, което се поръсва с...

1

Оригинална Капама

Прегледай всички 12 избрани предложения относно оригинална капама в Готвач.бг.
Оригинална Имамбаялдъ

Оригинална Имамбаялдъ

12

Нарежете патладжаните на филии, поръсете ги със сол и след като престоят 1 час, ги изплакнете и подсушете. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в...

Оригинална Маргарита

Оригинална Маргарита

Натрийте ръбовете на 2 чаши с лайм или лимон. Сипете сол в чиния и потопете гърлата на чашите. Смесете текилата, Трипъл сек/Коантро и...

Яйца Капама

Яйца Капама

3

Първо се сваряват яйцата. Като изстинат се белят и се режат на две, по дължина. В тиган се слага олиото и маслото. Като се загрее мазнината...

Моята капама

Моята капама

6

с алуминиево фолио и тогава се слага капакът, аз не го направих и така си стана чудесна. За автентична и традиционна рецепта на капама...

Великденска капама

Великденска капама

Месото се измива и нарязва на 6 парчета. Всяко от тях се шпикова с парченца морков, и зърна черен пипер. Запържват се леко в мазнина и се...

Разложка капама

Разложка капама

5

и залейте обилно с олио. Покрийте отвора на гърнето с лист хартия и сложете капака. Сложете гърнето с капамата по разложки в загряна силна...

Банска Капама

Банска Капама

1

желание може да се сложи и червено цвекло, нарязано на дребно към продуктите. Това е оригиналната рецепта на Банска Капама, която може да бъде опитана в Семеен Хотел Лазур в Банско....

Заек капама

Заек капама

Измийте заека и го почистете от ципите. Осолете го отвън и отвътре. Сварете вътрешностите на заека в подсолена вода с няколко зрънца бахар...

Постна капама

Постна капама

3

Морковът, лукът и целината се почистват, измиват и нарязват. Запържват се в мазнината и се прибавят нарязаните домати. Задушават се под капак...

Заешка капама

Заешка капама

Внимателно почистете заека. Нарежете го на порционни парчета и го накиснете поне за 4 часа в смес от оцет и 2 ч.ч. вода. Извадете месото от...

Агнешка капама

Агнешка капама

Нарязвате месото и го слагате в тенджерата. Добавяте лука и чесъна, нарязани на ситно. Подправяте с 3 с.л. наситнен магданоз и 1 с.л...