Оризови питки

Оризови питки

2

. С намазнени ръце оформяте 4 малки питки, подреждате ги в тава върху хартия за печене. Оризовите питки се пекат около 25 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна с вентилатор....

1

Оризови Питки

Разгледай всички 35 избрани предложения относно оризови питки в Готвач.бг.
Оризова питка

Оризова питка

 

намазнена тава и се оставя на топло, докато втаса и увеличи двойно обема си. Оризовата питка се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 30 минути. Изважда се и се оставя да се охлади върху решетка....

Оризови спагети

Оризови спагети

 

Сваряват се оризовите спагети. Гъбите, чушката, лукът и чесънът се почистват и се нарязват. В загрято олио се слагат тези продукти и се...

Оризови ядки

Оризови ядки

4 

магазините. Оригиналната марка на оризовите ядки е известна като какино тане. Японските майстори създават перфектният оризов снак - какино тане...

Оризови палачинки

Оризови палачинки

 

Разбиваме яйцата. Добавяме млякото и водата и разбиваме с тел. Содата слагаме към брашното и добавяме към сместа. Намазваме тигана с масло и...

Оризови кюфтенца

Оризови кюфтенца

 

Оризът се сварява, добавят се нарязаният на ситно зелен лук, брашното, яйцето и подправките. Разбърква се добре, оформят се дребни кюфтенца...

Оризови крокети

Оризови крокети

1 

кашкавал/т.сирене, магданоз и черен пипер на вкус. От оризовата смес се правят питки в средата, на които се слага по 1 лъжичка от плънката и след...

Оризови кюфтета

Оризови кюфтета

2 

пипер. Оформете от сместа средно големи кюфтета и загрейте мазнина в тиган. Всяко оризово кюфте се овалва в яйце, галета и пак яйце. Пържи се до златист загар....

Питки

Питки

1 

, завиваме на руло и разрязваме на еднакво големи парчета. Оформяме топки, от които после правим малки питки. След като ги подредим в тавата ги...

Оризови домати

Оризови домати

 

Доматите се издълбават и осоляват, обръщат се за да се отцедят. Оризът се сварява в подсолена вода, прибавя се черният пипер и се разделя на...

Оризови топки

Оризови топки

1 

Измиваме и сваряваме ориза в слабо подсолена вода, без мазнина. Трябва да се свари, но да остане “лепкав” (получава се лилава на цвят смес с...

Оризови хлебчета

Оризови хлебчета

 

(трябва му повече време от обикновеното тесто с бяло брашно). Оформете малки се питки, намажете с прясно мляко, пак оставете да втасват...