Оризови топки

Оризови топки

1

Измиваме и сваряваме ориза в слабо подсолена вода, без мазнина. Трябва да се свари, но да остане “лепкав” (получава се лилава на цвят смес с...

1

Оризови Топки

Разгледай всички 16 авторски предложения относно оризови топки в Готвач.бг.
Оризови Топки с Кайма

Оризови Топки с Кайма

 

разстиламе на ръката ни, слагаме в центъра малко от соса и кашкавал нарязан на кубчета. Оформяме го на топка и правим панировка с яйце и галета...

Аранчини - оризови топки

Аранчини - оризови топки

 

цялата смес. Когато всички топки са готови, ги прибирате в хладилника да стегнат. Слагате олиото в дълбок съд да загрее и си приготвяте...

Онигири: Японски оризови топки

Онигири: Японски оризови топки

 

части на деня. Онигири (в превод Държа в ръцете си) представляват оризови топки, които са традиционно ястие в Япония. Приготвят се от бял...

Вкусни оризови топки

Вкусни оризови топки

1 

. Така получения гъст сос разбъркайте с вече сварения ориз. Настържете и пушения кашкавал. Оформете топки от ориза и ги овалете първо в...

Аранчини с бекон (Оризови топки)

Аранчини с бекон (Оризови топки)

 

, след което оставете оризовата смес да изстине. От нея оформете топки с големината на орех, оваляйте ги в брашно, после в разбити яйца и в галета...

Топла оризова салата (Гарнитура)

Топла оризова салата (Гарнитура)

 

Оризът се измива старателно с течаща студена вода, докато престане да пуска скорбяла, и се оставя да се отцеди. Морковите се нарязват на...

Оризови топки с кашкавал и куркума

Оризови топки с кашкавал и куркума

 

и ги оставяме да стегнат малко за около 30 минути в хладилник. След това топим всяка една топка в разбитите яйца и пържим в загрято олио....

Оризови топки с шунка, топено сирене и сос Маринара

Оризови топки с шунка, топено сирене и сос Маринара

 

, докато течността се изпари, и прибавете щипка захар, сол, черен пипер, босилек и мащерка. Поднесете оризовите топки върху соса Маринара....

Оризови ядки

Оризови ядки

4 

магазините. Оригиналната марка на оризовите ядки е известна като какино тане. Японските майстори създават перфектният оризов снак - какино тане...

Оризови питки

Оризови питки

2 

. С намазнени ръце оформяте 4 малки питки, подреждате ги в тава върху хартия за печене. Оризовите питки се пекат около 25 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна с вентилатор....

Оризови палачинки

Оризови палачинки

 

Разбиваме яйцата. Добавяме млякото и водата и разбиваме с тел. Содата слагаме към брашното и добавяме към сместа. Намазваме тигана с масло и...