Оризови топки

Оризови топки

1

Измиваме и сваряваме ориза в слабо подсолена вода, без мазнина. Трябва да се свари, но да остане “лепкав” (получава се лилава на цвят смес с...

1

Оризови Топки

Разгледай всички 17 авторски предложения относно оризови топки в Готвач.бг.
Аранчини - оризови топки

Аранчини - оризови топки

 

цялата смес. Когато всички топки са готови, ги прибирате в хладилника да стегнат. Слагате олиото в дълбок съд да загрее и си приготвяте...

Оризови Топки с Кайма

Оризови Топки с Кайма

 

разстиламе на ръката ни, слагаме в центъра малко от соса и кашкавал нарязан на кубчета. Оформяме го на топка и правим панировка с яйце и галета...

Оризови топки с моцарела

Оризови топки с моцарела

 

на дланта и сплескайте. В средата поставете от моцарелата и покрийте с още малко от ориза. Оформете топки и ги поставете в поднос поръсен с...

Онигири: Японски оризови топки

Онигири: Японски оризови топки

 

части на деня. Онигири (в превод Държа в ръцете си) представляват оризови топки, които са традиционно ястие в Япония. Приготвят се от бял...

Вкусни оризови топки

Вкусни оризови топки

1 

. Така получения гъст сос разбъркайте с вече сварения ориз. Настържете и пушения кашкавал. Оформете топки от ориза и ги овалете първо в...

Аранчини с бекон (Оризови топки)

Аранчини с бекон (Оризови топки)

 

, след което оставете оризовата смес да изстине. От нея оформете топки с големината на орех, оваляйте ги в брашно, после в разбити яйца и в галета...

Топла оризова салата (Гарнитура)

Топла оризова салата (Гарнитура)

 

Оризът се измива старателно с течаща студена вода, докато престане да пуска скорбяла, и се оставя да се отцеди. Морковите се нарязват на...

Оризови топки с кашкавал и куркума

Оризови топки с кашкавал и куркума

 

и ги оставяме да стегнат малко за около 30 минути в хладилник. След това топим всяка една топка в разбитите яйца и пържим в загрято олио....

Оризови топки с шунка, топено сирене и сос Маринара

Оризови топки с шунка, топено сирене и сос Маринара

 

, докато течността се изпари, и прибавете щипка захар, сол, черен пипер, босилек и мащерка. Поднесете оризовите топки върху соса Маринара....

Оризови ядки

Оризови ядки

4 

магазините. Оригиналната марка на оризовите ядки е известна като какино тане. Японските майстори създават перфектният оризов снак - какино тане...

Оризови кюфтенца

Оризови кюфтенца

 

Оризът се сварява, добавят се нарязаният на ситно зелен лук, брашното, яйцето и подправките. Разбърква се добре, оформят се дребни кюфтенца...