петък, 18 април
Чесънът помага за по-доброто кръвообращение
Кулинарни Съвети

Чесънът помага за по-доброто кръвообращение

1

Чесънът е магьосник, когато става въпрос за добро кръвообращение. 2 скилидки на ден са помощник срещу отлаганията по стените на вените и за запазване на тяхната еластичност. Червената лоза действа същ

1

Оросяване на Крайниците

Оросяване на Крайниците - здравни и кулинарни съвети и идеи. избрани статии и текстове за Оросяване на Крайниците в нашия сайт. Кулинарни и здравни материали за Оросяване на Крайниците.
 • Оросяване на Крайниците - Защо е необходимо да дъвчем храната продължително?
  Кулинарни Съвети

  Защо е необходимо да дъвчем храната продължително?

  14.03.20110

  Доброто храносмилане започва с ензими в устата. Колкото по-дълго дъвчете, толкова по-дълго ензимите могат да въздействат на храната, категорични са експертите по хранене.

 • Оросяване на Крайниците - Отглеждане на цикория
  Двор и Градина

  Отглеждане на цикория

  05.02.20140

  Цикорията има две форми. Първата е кореновидната. Тя съдържа доста голямо количество инсулин. Това я поставя на едно от първите места измежду диетичните зеленчуци. Корените цикория се отглеждат на тъмно и топло.

 • Оросяване на Крайниците - Яжте зелени зеленчуци за красота и младост
  Кулинарни Съвети

  Яжте зелени зеленчуци за красота и младост

  01.09.20100

  Зеленолистните зеленчуци и плодове за витаминозни бомби, които благоприятстват нервната ни система, имат силно антиоксидантно действие. Спанакът и броколите предпазват от рак и очни заболявания.

 • Оросяване на Крайниците - Обелките от ябълка топят талията
  Кулинарни Съвети

  Обелките от ябълка топят талията

  26.06.20110

  Много хора консумират ябълките без обелките. Обелките са два пъти по-полезни от вътрешността на самата ябълка. Обелките на ябълките притежават антираково действие.

 • Оросяване на Крайниците - Кафето е приятел на жените срещу инсулта
  Кулинарни Съвети

  Кафето е приятел на жените срещу инсулта

  23.03.20110

  Една от най-обичаните ободряващите напитки в света, кафето, е пръв приятел на жените срещу инсулта. Жените, които пият повече от една чаша кафе на ден, рискът от инсулт е с между 20 и 25 по-нисък.

 • Оросяване на Крайниците - Лечебните свойства на подправките
  Кое за какво е полезно

  Лечебните свойства на подправките

  03.11.20100

  Подправките, които ползваме ежедневно в домакинството, притежават лечебни свойства. Те зареждат организма с полезни вещества. Дефицит на магнезий, калий, калций, желязо, йод и витамин B1.

 • Оросяване на Крайниците - Дефицит на калций в организма
  Кулинарни Съвети

  Дефицит на калций в организма

  14.03.20120

  Дефицитът на калций може да се получи не само заради намаления му прием, но и заради стомашно-чревни заболявания, прием на нови медикаменти, прекалено много газирани напитки.

 • Оросяване на Крайниците - Здравословни ползи от пчелното млечице
  Кое за какво е полезно

  Здравословни ползи от пчелното млечице

  10.04.20130

  Пчелното млечице е биологичен продукт, секретиран от пчели кърмачки - нелетящите пчели на възраст от 5 до 15 дни. То служи за храна на личинките, търтеите и пчелата майка. В различните държави е наричано различно: “желе роял , “маточно млечице и др.

 • Оросяване на Крайниците - Диета при нерви
  Диети

  Диета при нерви

  06.01.20120

  При нервни заболявания режимът на хранене е от голямо значение. Забранена е консумацията на храни от бутер тесто, пресният бял хляб, твърдо сварените и пържените яйца.

 • Оросяване на Крайниците - Високо съдържание на желязо в кръвта
  Кое за какво е полезно

  Високо съдържание на желязо в кръвта

  28.03.20120

  Високото съдържание на желязо в кръвта е причина за редица опасни заболявания. Хамбургерите, жълтъците и пържолите са с високо съдържание на желязо.

 • Оросяване на Крайниците - Хранене при проблеми с щитовидната жлеза
  Хранене при проблеми

  Хранене при проблеми с щитовидната жлеза

  09.02.20121

  При заболяване на щитовидната жлеза не трябва да се яде без човек да е гладен. Не се препоръчват продукти от рафинирана захар – бонбони, мармалад, сладкиши, сокове с добавена захар.

 • Оросяване на Крайниците - Хипократ считал салвията за свещена билка
  Любопитно

  Хипократ считал салвията за свещена билка

  27.03.20140

  Често сме чували да наричат салвията билка за столетници. Това чутовно растение може да излекува всяка болест. Освен това, отглеждайки салвия вие се сдобивате с красива градинска декорация.

 • Оросяване на Крайниците - Народна медицина с лавандула
  Кое за какво е полезно

  Народна медицина с лавандула

  15.04.20140

  Лавандулата е позната на човечеството от хилядолетия. Тя се използва в кулинарията - заради свежия си аромат и уникален вкус, както и в народната медицина.

 • Оросяване на Крайниците - Магнезий и хранене
  Кулинарни Съвети

  Магнезий и хранене

  25.05.20114

  Липсата на магнезий може да предизвика безпокойство, нервност, раздразнение, постоянна умора и пристъпи на самосъжаление. Храни с магнезий - бобовите култури, жълтъци, риба. Източници на магнезий.

 • Оросяване на Крайниците - Фейхоа
  Плодове

  Фейхоа

  20.02.20140

  Фейхоа е субтропично вечнозелено плодово дърво, познато още като йодно дърво. Фейхоа ражда плодове, изключително богати на йод и пектин. Фейхоа принадлежи към семейство Миртови.

 • Оросяване на Крайниците - Сладкото е убиец на младостта
  Кое за какво е полезно

  Сладкото е убиец на младостта

  08.03.20140

  Ако сте пристрастени към сладкото, това ще отнеме години от младостта ви, защото тялото ви не е способно да преработи огромното количество захар. Кортизолът и яденето на крак.

 • Оросяване на Крайниците - Калий
  Минерали

  Калий

  13.03.20141

  Калий, натрий и хлорид са електролитното семейство на минералите. Калият е важен за свиването на мускулите. Източници на калий. Дефицит на калий.

 • Оросяване на Крайниците - Причини за напълняване - цената на това да не правиш нищо
  Кулинарни Съвети

  Причини за напълняване - цената на това да не правиш нищо

  05.03.20111

  Тези, които страдат от прекомерно напълняване трябва да са запознати с причините, довели ги до това състояние. Прекомерното напълняване води до тежки здравословни последици.

Избрано

Какво другите търсят

Оросяване на Крайниците - изпитани рецепти и статии за всеки ден и вкус. Всичко за Оросяване на Крайниците в Готвач.бг. Оцени Оросяване на Крайниците от звездичките над този параграф. Лесни рецепти, съвети за хранене, режими за отслабване, здравни съвети. Приятно разглеждане на нашите рецепти и материали за Оросяване на Крайниците. Готвач.бг - уникален портал за майсторски рецепти, правилно хранене, оценки и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.