Задушена гъска

Задушена гъска

0

Изчистете и измийте гъската. Нарежете я на парчета, които изпържете в мазнина в тиган с незалепващо покритие. Извадете гъшето месо и в същия...

1

Печена Гъска

Прегледай всички 38 кулинарни идеи за печена гъска в Готвач.бг.
Печена гъска

Печена гъска

 

кожата и да стане хрупкава. Готовата гъска поставете в подходяща чиния за сервиране. Отцедената от печенето мазнина се прецежда и се смесва с...

Пълнена гъска

Пълнена гъска

 

минути. След това е прехвърлете в тава, която сте намазнили, намажете я с малко размит в мазнина червен пипер, долейте вода в тавата и завийте с фолио. Печете пълнената гъска около 2 часа в умерена фурна....

Чорба от дива гъска

Чорба от дива гъска

 

Добре почистената гъска се слага в дълбока тенджера заедно с дафиновия лист, целината и зърната черен пипер. Покрива се хубаво с вода и се...

Класическа печена гъска

Класическа печена гъска

 

вкус. Добре измитата гъска се подсушава и се натрива със сол и черен пипер отвън и отвътре. Пълни се с приготвената смес и се зашива. Поставя се...

Коледна печена гъска

Коледна печена гъска

 

Картофите се нарязват на кубчета и заедно с накълцания лук се задушават в част от мазнината. Добавят се подправките и се посолява. Гъската...

Шницели от гъска

Шницели от гъска

 

От гъшето и свинското месо, сланината и лукът смиламе кайма. Добавяме останалите продукти и омесваме до получаване на еднородна смес. От...

Супа от гъска

Супа от гъска

 

супата, махнете я от котлона и веднага пуснете в нея маслото и ситно нарязан магданоз. Застройте супата от гъска с яйцата и киселото мляко....

Дива гъска в марината

Дива гъска в марината

 

Гъската се изчиства и се запържва от всички страни в голям тиган до златисто в маслото. Вади се. В мазнината от пърженето на гъската се пържат...

Гъста супичка

Гъста супичка

 

Нарязвате всичко. Лукът задължително трябва да е на ситно, а морковите да бъдат на по-тънки парчета от картофите. Слагате всичко в тенджерата...

Домашна печена гъска

Домашна печена гъска

2 

Измиваме гъската и я натъркваме добре отвън и отвътре с червен пипер и сол. Поставяме в продълговата тавичка, доливаме 500 мл. вода...

Как да приготвим печена гъска

Как да приготвим печена гъска

 

За да бъде печената гъска вкусна и крехка, тя преди всичко трябва добре да се подготви. Това не е трудно, но изисква време – два дни, което...