Пастърма

Пастърма

25

обилно от двете страни (по възможност с четка) със специална подправка за пастърма, приготвена от 3 пълни с.л. червен пипер, 20 г сол, 2 г захар, 1...

1

Печена Пастърва

Разгледай всички 12 кулинарни идеи за печена пастърва в Готвач.бг.
Свинска пастърма

Свинска пастърма

7 

Почистете свинското от кожата и тлъстината и го нарежете на тънки еднакви парчета с дебелина 2 см. Подредете ги в дървено или пластмасово корито...

Заешка пастърма

Заешка пастърма

1 

на всяко парче порбодете с конец. Порвесете заешкото на сухо и проветриво място за около 4 дни. След това съхранявайте заешката пастърма в...

Конска пастърма

Конска пастърма

1 

Изберете месо без кости, сухожилия и хрущяли, което се реже по дължината на мускула. Пригответе си дълбок съд и започнете да редите - ред морска...

Домашна пастърма

Домашна пастърма

 

пуснало мръсна вода. Където има червеникаво по месото отново го посоляваме и го оставяме на хладно за около още 2 - 3 дни. Готовата пастърма леко я измивам преди да готвя с нея....

Панирана пастърва

Панирана пастърва

 

Почистете внимателно филетата от кости и кожа, овкусете ги със сол и черен пипер и ги напръскайте с лимонов сок. Оставете филето да се маринова...

Кайзер Пастърма

Кайзер Пастърма

 

Филетата се почистват от жилите. Поставят се в тава и се зариват в морската сол, като хубаво се притиска морската сол към филетата, за да няма...

Телешка пастърма

Телешка пастърма

4 

. Промушете в единия край на всяко парче месо дебела връв и провесете пастърмата на проветриво място. Критерии за готовата телешка пастърма е промяната на цвета й. Тази пастърма издържа в хладилник в плик до 4-5 месеца....

Пилешка пастърма

Пилешка пастърма

1 

, след което се изважда, изплаква и подсушава отново. Подправките се свесват. Пилешката пастърма се овалва в тях. Края на всяко филенце се...

Как да обезсолим пастърма?

Как да обезсолим пастърма?

 

Приготвянето на домашна пастърма е истинско изкуство – от подбиране на най-добрите парчета свински бут, до внимателното им осоляване, след...

Пастърма от риба

Пастърма от риба

1 

Изберете хубава едра риба, като толстолоб за да приготвите рибиците. Добре ги натрийте с морска сол и ги оставете за 2 денонощия на студено...

Боб с овча пастърма

Боб с овча пастърма

 

Накиснете боба от предната вечер. На другия ден изхвърлете водата, сипете нова и сложете в глинен съд. Варете боба да омекване (около 90 минути...