събота, 30 април
Пастърма

Пастърма

17

обилно от двете страни (по възможност с четка) със специална подправка за пастърма, приготвена от 3 пълни с.л. червен пипер, 20 г сол, 2 г захар, 1...

1

Печена Пастърва

Разгледай всички 23 кулинарни идеи за печена пастърва в Готвач.бг.
Заешка пастърма

Заешка пастърма

08.01.20131

на всяко парче порбодете с конец. Порвесете заешкото на сухо и проветриво място за около 4 дни. След това съхранявайте заешката пастърма в...

Пилешка пастърма

Пилешка пастърма

09.07.20141

, след което се изважда, изплаква и подсушава отново. Подправките се свесват. Пилешката пастърма се овалва в тях. Края на всяко филенце се...

Конска пастърма

Конска пастърма

08.03.2012

Изберете месо без кости, сухожилия и хрущяли, което се реже по дължината на мускула. Пригответе си дълбок съд и започнете да редите - ред морска...

Пастърма от риба

Пастърма от риба

01.04.20131

Изберете хубава едра риба, като толстолоб за да приготвите рибиците. Добре ги натрийте с морска сол и ги оставете за 2 денонощия на студено...

Телешка пастърма

Телешка пастърма

17.12.20124

. Промушете в единия край на всяко парче месо дебела връв и провесете пастърмата на проветриво място. Критерии за готовата телешка пастърма е промяната на цвета й. Тази пастърма издържа в хладилник в плик до 4-5 месеца....

Пастърма от телешко месо

Пастърма от телешко месо

02.05.20125

с подправката за пастърма с помощта на четка. За подправката смесете червения пипер с всички останали подправки, с пресования чесън...

Как да обезсолим пастърма?

Как да обезсолим пастърма?

25.11.2015

Приготвянето на домашна пастърма е истинско изкуство – от подбиране на най-добрите парчета свински бут, до внимателното им осоляване, след...

Панирана пастърва

Панирана пастърва

09.10.2013

Почистете внимателно филетата от кости и кожа, овкусете ги със сол и черен пипер и ги напръскайте с лимонов сок. Оставете филето да се маринова...

Боб по овчарски с пастърма

Боб по овчарски с пастърма

20.11.2015

Боба накисваме в тенджера със студена вода да престои за една нощ. На сутринта изхвърляме водата и сипваме нова. Слагаме фасула да се вари...

Пастърма от месо от сърна

Пастърма от месо от сърна

03.11.2015

Нарязваме сърнешкото месо на големи парчета, дебели не повече от 7 см. Натъркваме ги обилно със сол и ги оставяме върху наклонена повърхност за...

Свинска пастърма

Свинска пастърма

19.11.20117

Почистете свинското от кожата и тлъстината и го нарежете на тънки еднакви парчета с дебелина 2 см. Подредете ги в дървено или пластмасово корито...

Другите гледат още

Какво Ново

Печена Пастърва, изпитани предложения и статии за ежедневна употреба. Имаш критика или изобщо не попадна на онова, което търсиш? За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.