Пастърма

Пастърма

25

обилно от двете страни (по възможност с четка) със специална подправка за пастърма, приготвена от 3 пълни с.л. червен пипер, 20 г сол, 2 г захар, 1...

1

Печена Пастърва

Разгледай всички 12 кулинарни идеи за печена пастърва в Готвач.бг.
Панирана пастърва

Панирана пастърва

09.10.2013

Почистете внимателно филетата от кости и кожа, овкусете ги със сол и черен пипер и ги напръскайте с лимонов сок. Оставете филето да се маринова...

Конска пастърма

Конска пастърма

08.03.2012

Изберете месо без кости, сухожилия и хрущяли, което се реже по дължината на мускула. Пригответе си дълбок съд и започнете да редите - ред морска...

Заешка пастърма

Заешка пастърма

08.01.20131

на всяко парче порбодете с конец. Порвесете заешкото на сухо и проветриво място за около 4 дни. След това съхранявайте заешката пастърма в...

Свинска пастърма

Свинска пастърма

19.11.20117

Почистете свинското от кожата и тлъстината и го нарежете на тънки еднакви парчета с дебелина 2 см. Подредете ги в дървено или пластмасово корито...

Пилешка пастърма

Пилешка пастърма

09.07.20141

, след което се изважда, изплаква и подсушава отново. Подправките се свесват. Пилешката пастърма се овалва в тях. Края на всяко филенце се...

Телешка пастърма

Телешка пастърма

17.12.20124

. Промушете в единия край на всяко парче месо дебела връв и провесете пастърмата на проветриво място. Критерии за готовата телешка пастърма е промяната на цвета й. Тази пастърма издържа в хладилник в плик до 4-5 месеца....

Домашна овча пастърма

Домашна овча пастърма

07.02.2016

Месото се разфасова. Дъното на кофа 5 кг се поръсва с едра сол. Нарежда се разфасованото месо и пак се поръсва със сол. Така се редува...

Бухти с пастърма

Бухти с пастърма

27.11.2014

белтъци и нарязаната на малки кубченца пастърма. В дълбок тиган загрейте обилно количество олио и изпържете бухтички, като загребвате с две лъжици малко количество от сместа....

Трахана с пастърма

Трахана с пастърма

28.02.2016

Траханата се залива с 250 мл. хладка вода и се оставя да поомекне като се разбърква от време на време. В тенджера се слага олио и масло да се...

Боб с овча пастърма

Боб с овча пастърма

11.10.2013

Накиснете боба от предната вечер. На другия ден изхвърлете водата, сипете нова и сложете в глинен съд. Варете боба да омекване (около 90 минути...

Пастърма от риба

Пастърма от риба

01.04.20131

Изберете хубава едра риба, като толстолоб за да приготвите рибиците. Добре ги натрийте с морска сол и ги оставете за 2 денонощия на студено...