Пастърма

Пастърма

25

от двете страни (по възможност с четка) със специална подправка за пастърма, приготвена от 3 пълни с.л. червен пипер, 20 г сол, 2 г захар, 1 ч.л...

1

Печена Пастърва

Разгледай всички 74 кулинарни идеи за печена пастърва в Готвач.бг.
Панирана пастърва

Панирана пастърва

Почистете внимателно филетата от кости и кожа, овкусете ги със сол и черен пипер и ги напръскайте с лимонов сок. Оставете филето да се маринова...

Пилешка пастърма

Пилешка пастърма

1

, след което се изважда, изплаква и подсушава отново. Подправките се свесват. Пилешката пастърма се овалва в тях. Края на всяко филенце се...

Телешка пастърма

Телешка пастърма

3

. Промушете в единия край на всяко парче месо дебела връв и провесете пастърмата на проветриво място. Критерии за готовата телешка пастърма е промяната на цвета й. Тази пастърма издържа в хладилник в плик до 4-5 месеца....

Кайзер Пастърма

Кайзер Пастърма

1

Филетата се почистват от жилите. Поставят се в тава и се зариват в морската сол, като хубаво се притиска морската сол към филетата, за да няма...

Свинска пастърма

Свинска пастърма

7

Почистете свинското от кожата и тлъстината и го нарежете на тънки еднакви парчета с дебелина 2 см. Подредете ги в дървено или пластмасово корито...

Заешка пастърма

Заешка пастърма

1

на всяко парче порбодете с конец. Порвесете заешкото на сухо и проветриво място за около 4 дни. След това съхранявайте заешката пастърма в...

Конска пастърма

Конска пастърма

1

Изберете месо без кости, сухожилия и хрущяли, което се реже по дължината на мускула. Пригответе си дълбок съд и започнете да редите - ред морска...

Домашна пастърма

Домашна пастърма

пуснало мръсна вода. Където има червеникаво по месото отново го посоляваме и го оставяме на хладно за около още 2 - 3 дни. Готовата пастърма леко я измивам преди да готвя с нея....

Пастърма със зеленчуци

Пастърма със зеленчуци

Първо се изпържва пастърмата, която предварително се надребняваме. Добавят се лукът, морковите, чушките. Накрая се слага червен пипер или...

Пастърма от телешко месо

Пастърма от телешко месо

5

с подправката за пастърма с помощта на четка. За подправката смесете червения пипер с всички останали подправки, с пресования чесън...

Домашна кайзер пастърма

Домашна кайзер пастърма

10

. След това го поставяте в марлена торба, за да се предпази от набези на мухи. Домашната кайзер пастърма е готова за консумация след около 10 дена....