Гергьовско агне на пещ

Гергьовско агне на пещ

1

лозови пръчки, за да не залепне при печенето. Налива се топла вода около агнето. Намазва се обилно с олио, завива се с хартия за печене и...

1

Печено Агне в пещ

Прегледай всички 32 кулинарни идеи относно печено агне в пещ в Готвач.бг.
Агне на пещ

Агне на пещ

1

, докато оризът набъбне. Напълнете хубаво агнето с плънката и го зашийте. Намажете го с масло отвът равномерно и го увийте в алуминиево фолио. Сложете агнето да се пече за около 2 часа в пещ, която опалвате предварително....

Печено Агнешко в Пещ

Печено Агнешко в Пещ

можете да покриете тавата със алуминиево фолио. Сложете я във пещта, но на умерен огън, не по-малко от 2 часа. Колкото по-дълго се пече, толкова по-вкусно става месото, разкапва се от костите....

Пълнено агне на пещ за Великден

Пълнено агне на пещ за Великден

хубаво с фолио - от мойта баба знам, че за тази цел в миналото са ползвали лапад, като са покривали агнето с дебел слой листа. Печем 2 часа в пещ...

Агне с дробене в селска пещ

Агне с дробене в селска пещ

3

нарязано. Готвим около 15 мин. Доливаме вода около 2 литра, може и повече - зависи колко ориз ще сложите. Слага се решетка и агнето отгоре. Печем в селска пещ за около 3-5 часа. Наздраве!...

Цяло печено агне

Цяло печено агне

, които разпределяме върху и вътре в агнето. Покриваме с фолио и печем в умерена фурна за 8-9 часа, като поливаме месото от време на време. За...

Печено агне по добруджански

Печено агне по добруджански

формички от тестото, ако поводът е по-специален. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 3 часа....

Гергьовско пълнено печено агне

Гергьовско пълнено печено агне

готвене или пък го сервирайте в малка касерола и черпаче заедно с печеното агне....

Печено гергьовденско агне

Печено гергьовденско агне

2

Добре почистете агнето, като по желание може да го транжирате или да го оставите цяло. Хубаво го посолете. Смесете разтопеното масло с...

Печена тиква в селска пещ

Печена тиква в селска пещ

. Бялата и кафявата захар се объркват заедно с канелата и с тях се поръсва тиквата. Медът никога не се пече, без значение дали тиквата е в пещ или във фурна....

Цяло агне печено във фурна

Цяло агне печено във фурна

. Покрива се с фолио и се пече в предварително загрята фурна 220 градуса около половин час, после на 170 градуса, докато месото се отдели от кокала. Фолиото се маха и се допича до хрупкава коричка около 15 минути....

Пълнено печено агне за Великден

Пълнено печено агне за Великден

, се оставя да поотлежи за около 1 час и отделяме печения бульон. Отстраняваме конците. Пълненото печено агне е готово за Великденската трапеза!...