Питка Хризантема

Питка Хризантема

0

лъжица прясно мляко. Печем на 180 градуса. Щом питката се опече, се намазва с олио и се покрива с кърпа....

1

Питка Хризантема

Открий всички 12 избрани предложения за питка хризантема в Готвач.бг.
Питка Хризантема за Цветница

Питка Хризантема за Цветница

 

, застлана с хартия, като се почва от края на тавата. На последния ред в средата се оформя топче. Така оформена питата се покрива с найлон и се...

Сладка пита хризантема

Сладка пита хризантема

 

. Така се оформя цялата пита, да добие вид на цвете. Оставя се да втаса повторно за 20 минути. Оставеният жълтък се разбива с малко олио...

Пита Хризантема със сирене

Пита Хризантема със сирене

 

поръсих със сусам. Пека на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути. След като е готова питата се вади от фурната и се поръсва със вода. Завива се и се оставя за десетина минути....

Питка Хризантема със салам и лютеница

Питка Хризантема със салам и лютеница

3 

се прегъва на две и после се завъртат.( Както е на снимката) Така се прави всяко парче и се подреждат в намазнена тава. Отгоре вече готовата питка се намазва с жълтък и се пече....

Тутманик Хризантема

Тутманик Хризантема

 

разделя на 20 части. Всяка се разточва на елипса (една топка се оставя за средата на питката). В единия край на всяка се поставя по 1ч.л от...

Лучени хризантеми

Лучени хризантеми

 

Обелете внимателно лука (ако искате по-големи хризантеми, може да изберете по-едър лук и обратно). Издълбайте внимателно вътрешността, без да...

Сладки Хризантеми

Сладки Хризантеми

2 

Разбиваме яйцата и захар с телена бъркалка. Добавя се киселото мляко с разбита в него амонячна сода, разтопената мас, ванилията и кора от лимон...

Хризантеми с колбас

Хризантеми с колбас

2 

Пресявате си брашното, погасяте содата в киселото мляко и ги добавяте заедно със другите съставки при брашното и замесвате тестото. Разделяте...

Питки

Питки

1 

, завиваме на руло и разрязваме на еднакво големи парчета. Оформяме топки, от които после правим малки питки. След като ги подредим в тавата ги...

Пита

Пита

 

престои, докато удвои обема си. Премесваме го и оставяме да се отпусне. Оформяме питката, която намазваме с един жълтък. Оставяме я да втаса още 5 мин. , след което я печем в умерена фурна....

Питка-Кошничка

Питка-Кошничка

 

нея и дръжката. От поизстиналата питка махате чашата и сглобявате дръжката, като я забивате в питката. Добър Апетит!...