неделя, 7 февруари
Пита без мая

Пита без мая

5

отгоре и сложете да се пече в предварително загряна умерена фурна. Готовата питка без мая напръскайте с малко вода и завийте с кърпа да се запари. При поднасяне може да поръсите с шарена сол.

1

Питка с мая

Открий всички 30 избрани предложения за питка с мая в Готвач.бг.
Сладка пита с мая

Сладка пита с мая

18.03.20121

Разтворете маята в топличкото прясно мляко със захарта и оставете да се активизира. Пресейте брашното и добавете в средата му маята, 2 яйца + 1

Мая

Мая

05.03.20143

приготвянето на тесто за пица, хляб, питки, кифлички или сладкиши. Когато приготвяте печиво с мая, винаги разтваряйте маята в леко топла вода с

Питки

Питки

25.05.2009

месим, завиваме на руло и разрязваме на еднакво големи парчета. Оформяме топки, от които после правим малки питки. След като ги подредим в тавата

Пита

Пита

19.11.2009

престои, докато удвои обема си. Премесваме го и оставяме да се отпусне. Оформяме питката, която намазваме с един жълтък. Оставяме я да втаса още 5 мин. , след което я печем в умерена фурна.

Бирена мая

Бирена мая

20.02.2014

. Бирената мая представлява добавка, която има повече общи неща с бирата, отколкото с обикновената готварска мая. Причината се крие във факта, че

Питка - пица

Питка - пица

02.02.2016

Размесете готовото тесто и го разточете на кора, сложете кората във форма като краищата и ги разпределите по стената на формата. Намажете с

Ежедневна питка

Ежедневна питка

28.01.20161

. Изчакайте да втаса на топло. Премесете го. От него оформете питката в намаслена и набрашнена тава като цвете, намажете с разбит жълтък и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна.

Гарнирана питка

Гарнирана питка

27.01.2016

Замесва се меко тесто за точене. Разточва се кора с дебелина около 1 см. Набожда се с вилица и се поръсва обилно с разтопено масло. Отгоре се

Здравословна питка

Здравословна питка

01.12.2015

печенето намалете фурната на 160 градуса и покрийте с фолио. Готовата здравословна питка извадете и покрийте с кърпа, докато се охлади.

Доматена питка

Доматена питка

21.10.20102

. Питката се пече на умерена фурна, на около 180 градуса до розовикав загар, след което се поръсва с вода и завива с кърпа.

Чеснова Питка

Чеснова Питка

10.10.20103

с хартия за печене тава. Разбъркайте мекото краве масло с чесъна и намажете равномерно питката. Отгоре поръсете с чедър, мащерка и босилек и сложете да се пече в загрята фурна на 170 градуса за 30 минути.

Избрано

Какво Ново

Популярни

Питка с мая, избрани предложения и материали за малки и големи. Имаш критика или просто не попадна на това, което ти трябва? За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.