Питки

Питки

1

, завиваме на руло и разрязваме на еднакво големи парчета. Оформяме топки, от които после правим малки питки. След като ги подредим в тавата ги...

1

Питки

Разгледай всички 74 избрани предложения относно питки в Готвач.бг.
Пита

Пита

 

престои, докато удвои обема си. Премесваме го и оставяме да се отпусне. Оформяме питката, която намазваме с един жълтък. Оставяме я да втаса още 5 мин. , след което я печем в умерена фурна....

Питка аламинутка

Питка аламинутка

 

Бъркаме всички продукти за питката заедно, докато сместа се хомогенизира. Мажем тавата с олио и поръсваме с брашно. Изпечете питката на 180-200 градуса до готовност....

Содена питка

Содена питка

1 

Смесват се сухите продукти: пресятото брашно, солта и бакпулвера. В отделен съд се смесват оцетът, содата, захарта и 2-3 с.л. вода. В...

Хрупкави питки

Хрупкави питки

1 

удвои обема си. След това се измесва още веднъж и се разделя на 12 питки. Подреждат се на разстояние в намаслена тава или върху хартия за печене...

Дилим питки

Дилим питки

 

В купа за месене се слага маята, изсипва се прясното мляко и водата, добавя се захарта. Разбъркват се до разтопяване. След това се слагат яйцето...

Пълнозърнести питки

Пълнозърнести питки

 

време за втасване - 40 мин или докато бухнат хубаво. Тогава се намазват с четка в топло прясно мляко и се поръсват семената. Питките се пекат на 180 градуса до приятен загар....

Болярска питка

Болярска питка

 

с другата кора. * Mожете да разделите тестото на две, да разточите само две кори, от които да имате 8 големи парчета питка. Питките...

Турски питки

Турски питки

 

топка се разточва на овал с дебелина 5 мм намазва се с масло, нарязва се на ленти по ширината на овала (т.е. разточената на елипса питка се слага...

Питка Изящество

Питка Изящество

1 

. Изработваме и малък усукан фитил с красива роза, която се прави от разточени изрязани кръгове, събрани и оформени с пръсти. Питката се оставя...

Бутер питка

Бутер питка

 

питата с олио, оставете, докато увеличи обемът си двойно. Печете в умерена фурна до получаване на приятен загар....

Никулденска питка

Никулденска питка

1 

Затопляме млякото и изсипваме маята, захарта и 2 с.л. брашно при него. Изчакваме за 10 мин. маята да шупне. Държим помещението, в което готвим...