Питки

Разгледай всички 74 избрани предложения относно питки в Готвач.бг.
Питки

Питки

25.05.2009

, завиваме на руло и разрязваме на еднакво големи парчета. Оформяме топки, от които после правим малки питки. След като ги подредим в тавата ги...

Пита

Пита

19.11.2009

престои, докато удвои обема си. Премесваме го и оставяме да се отпусне. Оформяме питката, която намазваме с един жълтък. Оставяме я да втаса още 5 мин. , след което я печем в умерена фурна....

Мързеливи питки

Мързеливи питки

29.02.20163

Разбъркват се добре всички продукти. Изсипва се сместа до половината на формички по избор. Поръсват се със сусам или други семена. Пекат...

Питка аламинутка

Питка аламинутка

05.01.2016

Бъркаме всички продукти за питката заедно, докато сместа се хомогенизира. Мажем тавата с олио и поръсваме с брашно. Изпечете питката на 180-200 градуса до готовност....

Содена питка

Содена питка

05.01.2016

Смесват се сухите продукти: пресятото брашно, солта и бакпулвера. В отделен съд се смесват оцетът, содата, захарта и 2-3 с.л. вода. В...

Турски питки

Турски питки

27.05.2016

топка се разточва на овал с дебелина 5 мм намазва се с масло, нарязва се на ленти по ширината на овала (т.е. разточената на елипса питка се слага...

Здравословна питка

Здравословна питка

01.12.2015

печенето намалете фурната на 160 градуса и покрийте с фолио. Готовата здравословна питка извадете и покрийте с кърпа, докато се охлади....

Никулденска питка

Никулденска питка

09.12.20151

Затопляме млякото и изсипваме маята, захарта и 2 с.л. брашно при него. Изчакваме за 10 мин. маята да шупне. Държим помещението, в което готвим...

Питка Слънчоглед

Питка Слънчоглед

18.10.20144

, разрежете го с ножица на филийки, но не до долу. Редете едната в ляво, другата в дясно. Оставете питката да втаса около 40 минути и я намажете с...

Питка - пица

Питка - пица

02.02.2016

Размесете готовото тесто и го разточете на кора, сложете кората във форма като краищата и ги разпределите по стената на формата. Намажете с...

Питка–Милинка

Питка–Милинка

06.07.2016

Размиваме маята в 300 мл хладка вода. Прибавяме 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно, до получаването на каша. Оставяме я на топло място да шупне...