Питки

Питки

1

, завиваме на руло и разрязваме на еднакво големи парчета. Оформяме топки, от които после правим малки питки. След като ги подредим в тавата ги...

1

Питки

Разгледай всички 74 избрани предложения относно питки в Готвач.бг.
Пита

Пита

престои, докато удвои обема си. Премесваме го и оставяме да се отпусне. Оформяме питката, която намазваме с един жълтък. Оставяме я да втаса още 5 мин. , след което я печем в умерена фурна....

Заплетена питка

Заплетена питка

, повторете същото с втората кора и покрийте с третата. Разрежете получената питка на на 12 места, като не разрязвате средата, усучете всяко...

Питка–Милинка

Питка–Милинка

Размиваме маята в 300 мл хладка вода. Прибавяме 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно, до получаването на каша. Оставяме я на топло място да шупне...

Питка аламинутка

Питка аламинутка

Бъркаме всички продукти за питката заедно, докато сместа се хомогенизира. Мажем тавата с олио и поръсваме с брашно. Изпечете питката на 180-200 градуса до готовност....

Содена питка

Содена питка

3

Смесват се сухите продукти: пресятото брашно, солта и бакпулвера. В отделен съд се смесват оцетът, содата, захарта и 2-3 с.л. вода. В...

Никулденска питка

Никулденска питка

1

Затопляме млякото и изсипваме маята, захарта и 2 с.л. брашно при него. Изчакваме за 10 мин. маята да шупне. Държим помещението, в което готвим...

Ябълкови питки

Ябълкови питки

1

сантиметър и диаметър 6 сантиметра. Нареждат се на тава, намазана с мазнина, намазват се с прясно мляко и се поръсват със захар. Пекат се 20 минути на 180 градуса. Сервират се с бучица масло върху всяка питка....

Питка-Кошничка

Питка-Кошничка

нея и дръжката. От поизстиналата питка махате чашата и сглобявате дръжката, като я забивате в питката. Добър Апетит!...

Питка възълчета

Питка възълчета

1

подреждате в тавата, оставете за 20 мин. да втаса, намажете с разбития жълтък и печете на 200 градуса за 40-45 мин. Готовата пита намажете с масло и завийте с кърпа....

Питка - Пица

Питка - Пица

3

Омесва се меко тесто. След като втаса от цялото тесто се отделя една част около 250 г за центъра на питата а от голямата част се разточва...

Хрупкави питки

Хрупкави питки

1

удвои обема си. След това се измесва още веднъж и се разделя на 12 питки. Подреждат се на разстояние в намаслена тава или върху хартия за печене...