петък, 6 май
Питки

Питки

0

месим, завиваме на руло и разрязваме на еднакво големи парчета. Оформяме топки, от които после правим малки питки. След като ги подредим в тавата...

1

Питки

Разгледай всички 74 избрани предложения относно питки в Готвач.бг.
Пита

Пита

19.11.2009

престои, докато удвои обема си. Премесваме го и оставяме да се отпусне. Оформяме питката, която намазваме с един жълтък. Оставяме я да втаса още 5 мин. , след което я печем в умерена фурна....

Мамина Питка

Мамина Питка

01.02.201111

топки, които се разстилат, нанизват се на руло, и се редят в тава. Питката се намазва с жълтък и се оставя още веднъж да втаса. Посипва се с сусам и се пече в умерена фурна....

Ямболски питки

Ямболски питки

01.08.2010

, притискайки ги. Сложете питките да се пекат за 30 минути в умерена фурна, а малко преди да са готови поръсете всяка леко с кашкавал....

Питка Гербер

Питка Гербер

01.03.20162

В топло мляко (около 150 мл) натрошавам маята с 1 с.л. захар и малко брашно. Разбивам яйцата с останалото мляко и олио. Замесвам тесто с всички...

Калипетринска питка

Калипетринска питка

05.11.2013

Първо приготвяме кваса за питката. Смесваме захарта с натрошената мая и заливаме с 50 мл хладка вода. Разбиваме добре и добавяме брашното...

Самоковска питка

Самоковска питка

01.02.20122

се изглади и започват да се появяват мехурчета и да се отделя от съда. Разстила се на кръгла питка, като отгоре се украсява с различни фигурки...

Гръцки питки

Гръцки питки

31.01.2016

брашно повърхност, докато стане гладко и еластично. Тестото се разделя на 12 части, които се разточват на овални питки с дължина около 18 см...

Бабината питка

Бабината питка

12.01.2016

се разположи равномерно в тавата и се маже с разбит жълтък и мляко. По питката се прави няколко дупчици с вилица и се поставя в загрята на...

Нахутени питки

Нахутени питки

04.10.2015

. Когато питката се изпече от едната страна, се обръща. Готовите нахутени питки се сервират с млечен чеснов сос....

Лимонадена питка

Лимонадена питка

18.03.20151

до друго, като оставите малко разстояние между тях. Намажете тестените топчета с белтък, който сте размили с малко вода. Оставете питката да...

Оризова питка

Оризова питка

22.08.2014

намазнена тава и се оставя на топло, докато втаса и увеличи двойно обема си. Оризовата питка се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 30 минути. Изважда се и се оставя да се охлади върху решетка....

Другите гледат още

Какво Ново

Питки, изпитани предложения и материали за малки и големи. Имаш въпроси или просто не намери това, което търсиш? За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.