петък, 18 април
Приготвяне и подреждате на мезета
Кулинарни Съвети

Приготвяне и подреждате на мезета

0

Когато се подреждат мезета, най-важното е те да изглеждат красиво. Саламите, особено сухите, се нарязват много тънко и леко по диагонал. Те се нареждат в плата или чинии на редове или на кръгове.

1

Плата с Мезета

Плата с Мезета - направи си сам съвети и идеи. Най-новите статии и текстове за Плата с Мезета на едно място. Готварски и здравни материали за Плата с Мезета.
 • Плата с Мезета - Украса на рибни плата
  Празнична Трапеза

  Украса на рибни плата

  15.12.20120

  Най-подходящ както във вкусово отношение, така и за украса на рибните плата е лимонът. Той е подходящ за различни видове риба – за малки пържени рибни филенца, за рибни пръстчета, за маринована риба

 • Плата с Мезета - Как да съхраняваме суджук и други мезета
  Кулинарни Съвети

  Как да съхраняваме суджук и други мезета

  03.04.20130

  Суджукът и луканките се съхраняват над 4-5 месеца, ако се спазват условията за съхранение. Сушените месни деликатеси трябва да се съхраняват в помещение с минимално количество влага.

 • Плата с Мезета - Зимни мезета за ракия
  Какво да сготвя

  Зимни мезета за ракия

  10.02.20140

  Ракия се пие и за здраве, ракия се пие и за лек, когато си болен. Старите зевзеци казват, че ракийката е за бог да прости на умрелия и за добре дошъл на госта.

 • Плата с Мезета - Подреждане на блок маса
  Кулинарни Съвети

  Подреждане на блок маса

  08.06.20120

  На блок-масата се нареждат разнообразни хапки, вкусни късчета месо и риба в голямо количество.

 • Плата с Мезета - Най-добрите мезета за бира
  Кулинарни Съвети

  Най-добрите мезета за бира

  15.09.20130

  Бирата – тази любима напитка на млади и стари. Както всяко алкохолосъдържащо питие, така и бирата изисква подходящото мезе. Тук ще намерите ползотворни идеи за най-добрите бирени мезета.

 • Плата с Мезета - Мезета за бира
  Кулинарни Съвети

  Мезета за бира

  06.06.20120

  Традиционните мезета за бира са картофки, крилца, крекери, вурстчета, различни видове мини-сандвичи. Можете да приготвите сами вкусно мезе за бира.

 • Плата с Мезета - Немските мезета за бира
  Какво да сготвя

  Немските мезета за бира

  08.06.20130

  Немците се славят с изключителната си сплотеност, присъща за всяка фамилия. Най-главното нещо, което ги обединява, е бирата – напитка, номер едно в Германия. Любовта към нея е толкова голяма, че двулитровите халби изглеждат малки

 • Плата с Мезета - Най-добрите мезета за ракия
  Какво да сготвя

  Най-добрите мезета за ракия

  12.12.20121

  Зимно време е време за сгряващи вечери с домашна ракия, но и подходящи мезета, с които ракията да влиза по-лесно. За вас събрахме най-добрите родни мезета, които най-добре вървят с ракийката.

 • Плата с Мезета - Сушените калмари са отровни
  Кое за какво е полезно

  Сушените калмари са отровни

  25.10.20090

  Сушените калмари съдържат арсеник, известен като една от най-силните отрови, сочи изследване. При често похапване се предизвикват заболявания на кожата и на черния дроб.

 • Плата с Мезета - Съвети за поднасяне на риба и морски дарове
  Кулинарни Съвети

  Съвети за поднасяне на риба и морски дарове

  29.05.20120

  След кулинарната обработка на рибата е много важно да се избере подходящ съд, в който тя да бъде сервирана. Най-подходяща за тази цел са порцелановите, металните и дървените съдове, както и стъклените плата.

 • Плата с Мезета - Подходящо меню за шведска маса
  Празнична Трапеза

  Подходящо меню за шведска маса

  10.02.20120

  Шведската маса вече е много популярна и у нас. Тук ще ви предложим някои идеи, които могат да ви улеснят в избора на меню за предстоящото парти.

 • Плата с Мезета - Етикет при поднасянето и консумация на червено вино
  Кулинарни Съвети

  Етикет при поднасянето и консумация на червено вино

  25.04.20131

  Червеното вино има доста разновидности, повечето от които си имат свои собствени правила – в какви чаши да се сервират и на каква температура. Важно е също колко е отлежало избраното вино, особено що се отнася до декантирането и какъв е точно видът му.

 • Плата с Мезета - Традиционните зимни мезета
  Какво да сготвя

  Традиционните зимни мезета

  10.01.20130

  Мезето през зимата се счита за един от най-важните компоненти на трапезата. Най-важното е то да не е много тежко или изцяло местно, защото няма да остане място за основното ястие.

 • Плата с Мезета - Шашлъка и червеното вино са несъвместими
  Кулинарни Съвети

  Шашлъка и червеното вино са несъвместими

  21.06.20100

  Шашлъка и червеното вино са несъвместима комбинация. По-добре питието с месото, приготвено на барбекю, да е сок от грейпфрут. Канцерогените вещества при печенето на месо водят до ракови заболявания.

 • Плата с Мезета - Домашни мезета за вино
  Кулинарни Съвети

  Домашни мезета за вино

  13.03.20120

  Мезетата от риба и морски дарове, червеният и черен хайвер са идеални за бяло вино и розе. Меките сирена, скъпите салами, бялото месо и топлите рибени мезета са подходящи за розе.

 • Плата с Мезета - За нормално тегло стойте далеч от шведските маси
  Диети

  За нормално тегло стойте далеч от шведските маси

  03.12.20090

  Шведската маса води до наднормени килограми. Това се получава, след като разнообразие върху шведската маса залъгва мозъка за количеството приета храна.

 • Плата с Мезета - Вкусни идеи за бирени мезета
  Какво да сготвя

  Вкусни идеи за бирени мезета

  17.01.20131

  И така. . с какво най-често замезваме бирата? С чипс, пуканки, всякакви крекери и соленки - все здравословни неща. А до какво води всичко това? Точно така - до бирено коремче и повечко килограми.

 • Плата с Мезета - Сол и лимонов сок срещу петна от плодове и вино
  Кулинарни Съвети

  Сол и лимонов сок срещу петна от плодове и вино

  02.01.20131

  Петната от вино или плодове са сред най-трудно отстраняемите. Петната по дрехите може да се премахват със сол, лимонов сок или кисело мляко. Как да премахнем петна от напитки по покривката?

Избрано

Какво другите търсят

Плата с Мезета - вкусни рецепти и статии за малки и големи. Всичко за Плата с Мезета в Готвач.бг. Оцени Плата с Мезета от звездите над този параграф. Лесни рецепти, здравословно хранене, диети, здравни препоръки. Приятно разглеждане на нашите рецепти и материали на тема Плата с Мезета. Готвач.бг - уникален сайт за майсторски рецепти, диетично хранене, оценки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук.