Гурманска плескавица

Гурманска плескавица

0

се взема около 300 г от каймата и се оформя плескавицата. Пече се на барбекю с дървени въглища, но ако нямате възможност използвайте оребрен...

1

Плескавица от Кайма

Разгледай всички 12 подбрани съвети относно плескавица от кайма в Готвач.бг.
Балканска плескавица

Балканска плескавица

5

Обелете и нарежете лука. Сложете го в блендер и го пасирайте. Добавете го към каймата и чукнете яйцето. Омесете каймата. Оформете 6...

Картофена плескавица

Картофена плескавица

1

Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода, но не напълно. След като са готови, оставете ги да изстинат. Картофите и кашкавалът се...

Пилешка плескавица

Пилешка плескавица

пилешките гърди, наситнения лук и гъбите. Подправете със сол и черен пипер и смелете на кайма. Готовата кайма разделете на две и се опитайте да...

Домашна плескавица

Домашна плескавица

2

Смиламе месото на машина, посоляваме, поръсваме с черен пипер. Нарязваме на ситно лука и 1 -2 люти чушлета и ги прибавяме към каймата...

Лесковашка плескавица

Лесковашка плескавица

масло и ги изпечете на скара. По желание може да загреете маслото в тиган и да изпържите плескавиците. Върху всяка плескавица, още топла, се слага по лъжица каймак....

Биволска плескавица

Биволска плескавица

ги притиснете с пръсти. Повторете процедурата и с останалите 3 големи парчета кайма. Сложете готовите биволски плескавици в предварително намазнена тава и печете около 25-30 минути в загрята на 200 градуса фурна....

Табиетлийска плескавица

Табиетлийска плескавица

1

нарязаните люти чушки, чесън, сол и черен пипер на вкус. Разделете каймата на 4 равни части за 4 плескавици. Всяка четвъртина разделете на 2...

Пълнена плескавица

Пълнена плескавица

. Върху каймата изсипете гъбената смес и затворете така, че да не излиза от плънката. Изпечете плескавицата на скара....

Как се прави плескавица?

Как се прави плескавица?

За мнозина плескавицата е просто сръбският и македонският вариант на нашенското кюфте и те хем са прави, хем не са. Автентичната плескавица се...

Пикантна домашна плескавица

Пикантна домашна плескавица

нарязваме на ситно. Лука може да се нареже малко по-едро. Хубаво е каймата да престой в хладилник поне едно денонощие. С мокри ръце оформяме...

Кюфтета Българска плескавица

Кюфтета Българска плескавица

Мляното месо се омесва с подправките и настъргания кашкавал и се оставя да престои няколко часа в хладилника. Оформят се кюфтета и се пекат...