Телешко в глинен съд

Телешко в глинен съд

1

Почистеното от костите и тлъстините телешко месо се нарязва на по-големи парчета и се слага в пръстен съд. Върху него се поставят изчистените и...

1

Подготовка на Глинен Сач

Открий всички 10 авторски предложения относно подготовка на глинен сач в Готвач.бг.
Постен Сач

Постен Сач

зеленчуците върху сача, като добавите царевицата и маринованите гъби. Добавете 1-2 с.л. от гъбената марината. Сложете студеният сач в студена фурна...

Комбиниран сач

Комбиниран сач

Нарежете двата вида месо на кубчета, наденицата - на колелца, лука и чушките - на шайби, гъбите - на филийки. Сложете сача на котлон, сипете...

Подготовка за вегетарианско хранене

Подготовка за вегетарианско хранене

Съвети за планиране на храненето Консумацията на вегетариански храни и поддържането на строга вегетарианска диета е доста сложно и води до...

Караджови сарми в глинен гювеч

Караджови сарми в глинен гювеч

пипер, куркума, чубрица, индийско орехче /или подправки по желание/. Завийте на голяма стегната сарма. Наредете в глинен гювеч /керамичен съд...

Крехки пържоли в глинен съд

Крехки пържоли в глинен съд

2

Почистваме гъбите и лука и ги нарязваме. Надребняваме и киселите краставички. Намазваме глинения съд с масло и редим в него както от начуканите...

Печено агнешко в глинен съд

Печено агнешко в глинен съд

3

Разбъркайте заедно всички продукти и подправки за маринатата. Намажете месото обилно, като го поставите в глинен гювеч с цялата марината...

Гювеч в глинен съд

Гювеч в глинен съд

4

сложете да се изпече за около 1 час и 30 минути в загряна на 160-170 градуса. Готовия гювеч в глинен съд поръсете с накълцан пресен магданоз и копър и поднесете....

Свинско в глинен съд

Свинско в глинен съд

Нарежете месото на парчета и го поставете в намасления глинен съд /тава/. Поръсете с галетата и подправките. Налейте виното и разбъркайте...

Агнешко в глинен гювеч

Агнешко в глинен гювеч

3

булгурът и нарязаните зелени подправки, малко сол и се залива с топла вода. Сместа се изсипва в широк глинен гювеч. Всеки къс месо се...