вторник, 1 септември
Кои храни са полезни за щитовидната жлеза и кои не
Хранене при проблеми

Кои храни са полезни за щитовидната жлеза и кои не

2

Проблемите с щитовидната жлеза се откриват трудно. Обикновено симптомите са проблеми с теглото, липса на енергия и лошо храносмилане. Постоянното чувство на умора е придружено от подуване.

1

Полезна Храна за Щитовидната Жлеза

Полезна Храна за Щитовидната Жлеза - здравни и кулинарни полезни и практични съвети. Най-новите статии и текстове в Готвач.бг. Кулинарни и здравни статии за Полезна Храна за Щитовидната Жлеза.
 • Полезна Храна за Щитовидната Жлеза - Полезни храни при гушаХранене при проблеми

  Полезни храни при гуша

  29.04.20121

  Добре балансираният режим на хранене би помогнал на щитовидната жлеза да работи правилно, така че рискът за гуша да намалее. Яжте редовно плодове и зеленчуци, както и морски храни, за да си помогнете.

 • Полезна Храна за Щитовидната Жлеза - Хранене при проблеми с щитовидната жлезаХранене при проблеми

  Хранене при проблеми с щитовидната жлеза

  09.02.20128

  При заболяване на щитовидната жлеза не трябва да се яде без човек да е гладен. Не се препоръчват продукти от рафинирана захар – бонбони, мармалад, сладкиши, сокове с добавена захар.

 • Полезна Храна за Щитовидната Жлеза - Селен и щитовидната жлезаКое за какво е полезно

  Селен и щитовидната жлеза

  22.02.20121

  Заедно с йода, селена е важен микроминерал за поддържане на правилното функциониране на щитовидната жлеза. Много добър източник на селен са пилешките яйца, агнешко месо, ечемик, слънчоглед, синапени семена и овес.

 • Полезна Храна за Щитовидната Жлеза - Вредна ли е йодираната сол?Кое за какво е полезно

  Вредна ли е йодираната сол?

  17.11.20130

  Експертите от години твърдят, че йодираната сол ефективно компенсира недостига на йод в организма. Наскоро обаче излязоха много твърдения, подкрепящи теорията, че причина за рака на щитовидната жлеза е именно консумирането на йодирана сол.

 • Полезна Храна за Щитовидната Жлеза - Диета при проблеми със щитовидната жлезаДиета при проблеми

  Диета при проблеми със щитовидната жлеза

  03.04.20134

  Според специалисти ключов компонент от диетата трябва да бъде мастната киселина Омега 3. Ето защо в седмично меню трябва да се включи увеличен прием на риба. Необходимо е още да се наблегне на приема на тъмнозелени листни зеленчуци.

 • Полезна Храна за Щитовидната Жлеза - Отслабване при хипофункция на щитовидната жлезаДиети

  Отслабване при хипофункция на щитовидната жлеза

  26.10.201213

  Много пациенти с хипофункция на щитовидната жлеза се борят с неспособността си да отслабнат, а намаляването на теглото за тях е цяло предизвикателство.

 • Полезна Храна за Щитовидната Жлеза - Келп - помощ от морето за щитовидната жлезаХранене при проблеми

  Келп - помощ от морето за щитовидната жлеза

  05.12.20140

  Една от най-големите ползи, които носят водораслите келп на тялото, е основно в ендокринната система. Те успешно се борят срещу заболяванията на щитовидната жлеза.

 • Полезна Храна за Щитовидната Жлеза - Хипотиреоидизъм и витаминиХранене при проблеми

  Хипотиреоидизъм и витамини

  26.04.20120

  Има някои хранителни вещества, т. е. витамини и минерали, които са много важни за функцията на щитовидната жлеза. Тези витамини и минерали трябва да бъдат приемани редовно.

 • Полезна Храна за Щитовидната Жлеза - Еньовче при проблеми с щитовидната жлезаХранене при проблеми

  Еньовче при проблеми с щитовидната жлеза

  17.08.20141

  Еньовчето е едно от най-популярните растения у нас. То е красиво едногодишно или многогодишно тревисто растение от слабо популярното семейство Брошови.

 • Полезна Храна за Щитовидната Жлеза - Селен в хранатаКое за какво е полезно

  Селен в храната

  08.03.20121

  Селенът е минерал, необходим на нашия организъм в малки количества. Той предпазва тялото ни от развитието на някои хронични заболявания, злокачествени заболявания, сърдечни болести, укрепва имунната система.

 • Полезна Храна за Щитовидната Жлеза - Веганите страдат от липса на йодХранене при проблеми

  Веганите страдат от липса на йод

  07.05.20133

  Йод се намира е йодирана сол, морски дарове, яйца, млечни продукти, както и някои видове хляб. Дефицитът му по време на развитието на плода и в ранна детска възраст е водеща причина за мозъчни увреждания в голяма част от света.

Избрано

Какво другите търсят

Полезна Храна за Щитовидната Жлеза - вкусни рецепти и полезна информация за малки и големи. Всичко за Полезна Храна за Щитовидната Жлеза под един покрив. Гласувай за Полезна Храна за Щитовидната Жлеза от звездичките над текста. Бързи рецепти, правилно хранене, диети, здравни съвети. Приятно разглеждане на тестваните ни рецепти и материали за Полезна Храна за Щитовидната Жлеза. Готвач.бг - уникален сайт за майсторски рецепти, правилно хранене, оценки и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.