Икономичен и постен тутманик

Икономичен и постен тутманик

0

, намажете тутманика с още олио и напръскайте с вода. Завийте го с кърпа за 10 минути, след което е готов за консумация - топъл или вече изстинал - прекрасен, бърз и лесен! Добър апетит!...

1

Постен Тутманик

Прегледай всички 12 избрани предложения относно постен тутманик в Готвач.бг.
Тутманик

Тутманик

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

Царски тутманик

Царски тутманик

2

алуминиево фолио. Извадете изпечения тутманик и оставете да се охлади леко върху метална скара. Тутманикът става като памук, с хрупкава коричка...

Тутманик Облак

Тутманик Облак

Пресяваме брашното в купа и го смесваме със солта. Начупваме маята директно в киселото мляко и добавяме оцета и захарта. Разбиваме яйцата и ги...

Красив тутманик

Красив тутманик

1

От изброените продукти се замесва меко тесто. Разделя се на две топчета. Втасва, след това се разтегля, поръсва се предварително приготвената...

Тутманик Карниера

Тутманик Карниера

9

студена фурна, която включвам на 180 градуса. . Тутманикът се изпича за около 40 минути. Сервира се топъл с айран....

Комбиниран тутманик

Комбиниран тутманик

другото руло. Оставете да втаса и печете на 200 градуса около 35-40 минути. През това време счукайте пресния чесън и към него добавете маслото. Малко преди да извадите тутманика, го намажете с чесновото масло....

Тутманик Асорти

Тутманик Асорти

Смесете топлото мляко с топлата вода и добавете маята и захарта. Оставете 10-15 мин. След това в купа пресейте брашното със солта, добавете...

Трицветен тутманик

Трицветен тутманик

Замесете меко тесто от изброените продукти. Оставете малко да се отпусне и го разделете на 4 части. Разточете една част на кора с големината на...

Тутманик Хризантема

Тутманик Хризантема

В купа се сипва млякото, добавя маята, захарта и малко брашно. Оставя се трийсетина минути да втаса. Брашното се пресява и заедно с маята и...

Тутманик Душичка

Тутманик Душичка

2

. Разбийте третото яйце и намажете тутманика отгоре. Поръсете със сусам и сложете тавата в загрята фурна. Изпечете на 180-200 градуса до готовност....

Слоест тутманик

Слоест тутманик

3

златист цвят, изключете долния реотан и включете на горен реотан на същите градуси, печете до златисто кафяв цвят отгоре. Характерното за този тутманик е че втасва, докато се пече, а резултатът е страхотен....