сряда, 5 август
Вкусни постни манджи с праз
Какво да сготвя

Вкусни постни манджи с праз

0

Празът може да е основен продукт при приготвянето на много вкусни ястия. Неслучайно готвенето с праз има дългогодишни традиции и в българската традиционна кухня. Предлагаме ви две рецепти с праз.

1

Постни Манджи с Праз

Постни Манджи с Праз - направи си сам идеи и препоръки. Статии и материали на едно място. Кулинарни и здравни статии за Постни Манджи с Праз.
 • Постни Манджи с Праз - Плънки за постни лозови сармиКакво да сготвя

  Плънки за постни лозови сарми

  29.12.20130

  Предлагаме ви два варианта за плънка за постни лозови сарми, като първият е подходящ предимно за студените месеци, тъй като ви е необходим праз. Ето и кои са нужните продукти.

 • Постни Манджи с Праз - Постни и лесни ястия с оризКакво да сготвя

  Постни и лесни ястия с ориз

  28.03.20131

  Един от най-често използваните продукти е оризът. Единствената особеност при неговото приготвяне е количеството вода, което се добавя, за да набъбне достатъчно. Иначе няма нищо сложно в сготвянето му – вкусен е с месо, както и на постни ястия.

 • Постни Манджи с Праз - Вкусни плънки за празнични сармиКулинарни Съвети

  Вкусни плънки за празнични сарми

  09.02.20140

  През по-студените месеци на годината, когато празниците се редят един след друг, едно от задължителните ястия, които присъстват на трапезата, са сармички.

 • Постни Манджи с Праз - Тайната на вкусните сармиКулинарни Съвети

  Тайната на вкусните сарми

  21.04.20121

  Всяка домакиня желае да приготвя вкусни гозби за своето семейство. Ето някои идеи как да направите най-вкусните сарми за любимите си хора.

 • Постни Манджи с Праз - Повече праз, по-малко холестеролКое за какво е полезно

  Повече праз, по-малко холестерол

  30.04.20141

  Приемането на поне 2седмично на праз предпазва от рак на дебелото черво и простатата, и намалява нивото на холестерола, високото кръвно налягане. Праз лукът е добър източник на желязо.

 • Постни Манджи с Праз - Какво да сготвя с праз?Какво да сготвя

  Какво да сготвя с праз?

  07.02.20130

  Историята разказва, че древните римляни консумирали праза, за да прочистват гърлото и гласа си. Самият Нерон приемал голямо количество от този вид лук, преди да говори пред публика.

 • Постни Манджи с Праз - Чувствате се глупави и мързеливи? Виновна е храната!Любопитно

  Чувствате се глупави и мързеливи? Виновна е храната!

  13.06.20101

  Ленност и загуба на паметта очаква тези, който се тъпчат с мазни храни. Борба със затлъстяването, диабетът и сърдечна недостатъчност с правилно хранене. Един интересен експеримент.

 • Постни Манджи с Праз - Вкусни супи, богати на витаминиКакво да сготвя

  Вкусни супи, богати на витамини

  21.05.20130

  Супите със зеленчуци и зелени подправки съдържат много витамини и се отразяват много добре на здравословното състояние. Те се препоръчват, тъй като са здравословни и вкусни.

 • Постни Манджи с Праз - Засищащи зимни супиКакво да сготвя

  Засищащи зимни супи

  20.02.20130

  От месните супи можете да си приготвите супа топчета. Ако искате да опитате нещо по-различно, направете си борш – това е руска супа, в която се слагат доста продукти и която е доста засищаща.

 • Постни Манджи с Праз - Зеленчукови ястия на микровълноваКакво да сготвя

  Зеленчукови ястия на микровълнова

  18.06.20110

  Зеленчуковите ястия, приготвени на микровълнова фурна, са вкусни и се приготвят бързо. Максималното време за печене на блюдата е не повече от 30 минути при 600 вата.

 • Постни Манджи с Праз - Можем ли да консервираме манджи в бурканиКулинарни Съвети

  Можем ли да консервираме манджи в буркани

  19.11.20123

  Ако сте консервирали някаква манджа и при отварянето забележите, че капачката е изпъкнала, а не хлътнала, трябва да изхвърлите сготвеното – най-вероятно е развалено.

 • Постни Манджи с Праз - ПразЗеленчуци

  Праз

  05.03.20140

  Праз-лукът или на кратко праз е член на семейството на лука, като ароматът му е много по-пречистен, фин и сладък в сравнение с този на обикновения лук. Състав на праза. Готвене на праз.

 • Постни Манджи с Праз - Сварете царевица и жито за здраве на света АннаПразнична Трапеза

  Сварете царевица и жито за здраве на света Анна

  09.12.20140

  На 9 декември православните християни почитат зачатието на света Анна – майката на Дева Мария, със специална обредна трапеза, на която присъстват само постни ястия.

 • Постни Манджи с Праз - Празът има антибактериално действиеКое за какво е полезно

  Празът има антибактериално действие

  17.10.20140

  Празът е изключително полезен за здравето ни, но често остава недооценен. Колкото и да е вкусен, много от нас ограничават употребата му.

 • Постни Манджи с Праз - Лукът става по-вкусен с хитринкиКулинарни Съвети

  Лукът става по-вкусен с хитринки

  05.08.20140

  Зеленият лук става страхотна гарнитура за месо, ако го накиснете в марината от зехтин и подправки и го запечете. От праза се правят основи за супи, а лук, запечен с малко захар е изненадваща гарнитура.

 • Постни Манджи с Праз - Нова мода – постни козунациКулинарни Новини

  Нова мода – постни козунаци

  09.04.20112

  В голяма част от продаваните обредни хлябове тази година няма мляко или пък яйца. Основните съставки са вода, брашно, захар, набухватели, мазнини и подобрители.

 • Постни Манджи с Праз - Лесни Вегетариански СупиКакво да сготвя

  Лесни Вегетариански Супи

  16.03.20120

  Предлагаме ви три вкусни вегетариански супи, които се приготвят бързо и лесно и не изискват много продукти. Постни супички за всеки ден и джоб.

 • Постни Манджи с Праз - На Бъдни вечер житото е задължителноПразнична Трапеза

  На Бъдни вечер житото е задължително

  24.12.20120

  На трапезата за Бъдни вечер житото е задължително. Житото е ритуално обредно ястие за този празник. Житото символизира богатата реколта, а също така и зараждащият се живот, затова се приготвя за Бъдни вечер.

 • Google+
 • Pinterest

Избрано

Какво другите търсят

Постни Манджи с Праз - рецепти и теми за малки и големи. Всичко за Постни Манджи с Праз на едно място. Гласувайте за Постни Манджи с Праз от звездичките над текста. Кулинарни рецепти, съвети за хранене, програми за отслабване, здравни препоръки. Приятно разглеждане на нашите рецепти и материали на тема Постни Манджи с Праз. Готвач.бг - уникален сайт за майсторски рецепти, диетично хранене, оценки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук.