Празена каша

Празена каша

1

празената каша се сгъсти, я снемете от котлона и поднесете в купичка, поръсена с черен пипер....

1

Празена Каша

Прегледай всички 13 кулинарни идеи относно празена каша в Готвач.бг.
Празена каша със суджук

Празена каша със суджук

 

се брашното. И то се запържва за 1-2 минути и постепенно се налива водата. Суджукът се нарязва на парченца и се прибавя към праза и соса...

Празена каша с гъби

Празена каша с гъби

 

вода. Получената каша подправяме с щипка джоджен, щипка чубрица и сол на вкус. Оставяме ястието да ври около 20 минути, като от време на...

Празеник

Празеник

 

см, за да може празеника да диша. Печете в предварително загрята умерена фурна....

Празена супа

Празена супа

 

Лукът се нарязва на ситно, а празът на тънки кръгчета, от които се отделя съвсем малко за гарниране. Останалата част, заедно с лука, се задушава...

Празена яхния

Празена яхния

 

яхния от котлона. Поднесете порция празена яхния със запечен колбас по избор....

Празена баница

Празена баница

 

Задушаваме изчистения и ситно нарязан праз в половината от мазнината и малко вода. Когато омекне празът добавяме подправките черен пипер...

Празена супа със сирене

Празена супа със сирене

 

, след което го размиваме в 2-3 с.л. студена вода и мазнината. Прибавяме получената каша към сварения праз с разбъркване и оставяме да поври за...

Празена супа с кюфтенца

Празена супа с кюфтенца

 

Кромидът се обелва и накълцва на ситно. Омесва се с каймата, водата, яйцето и подправките. Оформят се кюфтенца, които се запържват в горещо олио...

Празени кюфтета

Празени кюфтета

 

Празът се бланшира и се нарязва на ситно. Картофите се сваряват, изчаква се да изстинат и се настъргват. Към картофите се добавя празът...

Празена супа със застройка

Празена супа със застройка

 

Първо си почистваме праза и го режем на кръгчета. Картофите ги режем на малки кубчета, морковите по същия начин. Слагаме маслото заедно с...

Празена чорба с маслини

Празена чорба с маслини

 

Празът се наситнява. Картофите се почистват и нарязват на кубчета. Олиото се загрява и в него се задушава празът с малко вода и сол...