Медовина

Медовина

2

Лимоните се нарязват на четвъртинки и се отстраняват семките, а стафидите се промиват внимателно с вода. В дълбок съд се изсипват лимоните...

1

Приготвяне на Медовина

Прегледай всички 12 подбрани съвети относно приготвяне на медовина в Готвач.бг.
Руска манастирска медовина

Руска манастирска медовина

Медът се залива с 2 литра топла вода и се загрява на котлона. Щом кипне, котлонът се намалява и сместа се вари на минимален огън 3 часа. Добавя...

Медовина с джинджифил

Медовина с джинджифил

1

към сместа. Разпределя с в бутилки, като тапите се затягат с тел, за да не изскочат. Медовината се съхранява на тъмно и хладно....

Медовик торта

Медовик торта

1

Яйцата заедно със захарта се разбиват с тел, добавя се медът и топлото разтопеното масло. Разбърква се хубаво тази смес и тя се поставя на водна...

Банички Медовини с локум

Банички Медовини с локум

1. Локумът се нарязва на малки парченца, а орехите се накълцват на ситно. В самия локум Медовина също има орехи. 2. Корите за баница се...

Домашно приготвено бутер тесто

Домашно приготвено бутер тесто

За 1 част от тестото смесваме брашното със солта, постепенно добавяме водата и замесваме еластично тесто, което след това увиваме в стреч фолио и...

Домашно приготвена сланина

Домашно приготвена сланина

3

Със студена вода измиваме сланината и я нарязваме на парчета. На дъното на малко каче слагаме морска сол, като правим пласт около 2 пръста...

Домашно приготвени кори

Домашно приготвени кори

В хладка вода се изсипва брашното и се разбърква. Капват се 5-6 капки олио и щипка сол. Омесва се средно твърдо тесто. От тестото се...

Омлет, приготвен в тостер

Омлет, приготвен в тостер

1

Яйцата се разбъркват, заедно с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и ситно нарязаните домати. Добавя се копърът и сместа се изсипва във...

Домашно приготвена баница без набухвател

Домашно приготвена баница без набухвател

Пшеничното брашно заедно с царевичното брашно, солта и водата, замесвате на тесто. Месите до получаване на еднородно и гладко тесто. След това от...

Домашно приготвено месце с трънки

Домашно приготвено месце с трънки

Трънките накиснете във вода за няколко минути. По-добре водата да е топла. След това ги отцедете добре, преди обработката с месото. Свинското...

Лазаня с домашно приготвени кори

Лазаня с домашно приготвени кори

Домашните кори: Разбиват се яйцата със солта и постепенно се добавя пресятото брашно (получава се твърдо тесто). Тестото се разточва на тънки...