Милинки

Милинки

9

Замесва се тесто. Втасва. Разделя се на топчета, колкото орех. Правят се на питки и във всяка се поставя парченце сирене. Работи се с добре...

1

Приготвяне на Милинки

Прегледай всички 12 подбрани съвети за приготвяне на милинки в Готвач.бг.
Миленки

Миленки

5 

Замесва се тесто от изброените продукти и се оставя да втаса 30 минути. След това от тестото се правят топчета и се редят в тава. След...

Домашни милинки

Домашни милинки

2 

, прибавяме предварително разтопеното масло и разбъркваме. Сваляме от котлона и леко охлаждаме, заливаме милинките и отгоре поръсваме със ситно...

Мераклийски милинки

Мераклийски милинки

 

бърка бързо с тел до получаване на еднородна смес. Втасалите милинки се намазват с пастата и се поставят във студена фурна. Тя се включва на...

Калоферски милинки

Калоферски милинки

1 

, колкото яйце. Нареждат се в тавата едно до друго и се оставят да втасат. С пръст се прави дупка в средата на всяка милинка. Разбива се чашата...

Милинки Венец

Милинки Венец

 

с останалите 40 мл олио и натрошите вътре сиренето. Залейте вече втасалите милинки и поръсете със семена по избор. Печете на умерена фурна до готовност. Не отваряйте фурната първите 20 минути от печенето....

Бабини милинки

Бабини милинки

3 

късате малки топки от тестото и правите питки. Слагате сирене и пак завивате, като оформяте на топка. Така нареждате милинките в намазнена...

Сливенски милинки

Сливенски милинки

8 

Сливенските милинки да се пекат в предварително загряна умерена фурна до готовност. По желание щом са готови се поръсват с пудра захар....

Ямболски милинки

Ямболски милинки

1 

подреждайте едно до друго в тавата. Отгоре обилно намажете с кашата и сложете ямболските милинки да се пекат в загряна на 200 градуса около 15 минути....

Питки милинки

Питки милинки

 

Маята се разбърква в хладката вода със захарта и се оставя да втаса 10 -15 минути. Брашното се пресява в тава, оформя се в средата кладенче...

Захаросани милинки

Захаросани милинки

3 

Маята активираме в малко топло мляко, 1 с.л. захар и малко брашно. Разбиваме яйцата и прибавяме останалото мляко. Пресяваме брашното и...

Разкошни Милинки

Разкошни Милинки

 

От леко затопленото прясно мляко, маята, солта, захарта, олиото и оцета се забърква гъста каша, която се оставя да втаса. След това се доомесва...