Милинки

Милинки

9

Замесва се тесто. Втасва. Разделя се на топчета, колкото орех. Правят се на питки и във всяка се поставя парченце сирене. Работи се с добре...

1

Приготвяне на Милинки

Прегледай всички 74 подбрани съвети за приготвяне на милинки в Готвач.бг.
Миленки

Миленки

5

Замесва се тесто от изброените продукти и се оставя да втаса 30 минути. След това от тестото се правят топчета и се редят в тава. След...

Кюстендилски милинки

Кюстендилски милинки

милинките, ги намазваме с получената паста. Печем в студена фурна, която включваме на 180 градуса за около 35 мин....

Питки милинки

Питки милинки

Маята се разбърква в хладката вода със захарта и се оставя да втаса 10 -15 минути. Брашното се пресява в тава, оформя се в средата кладенче...

Разкошни Милинки

Разкошни Милинки

От леко затопленото прясно мляко, маята, солта, захарта, олиото и оцета се забърква гъста каша, която се оставя да втаса. След това се доомесва...

Мераклийски милинки

Мераклийски милинки

2

бърка бързо с тел до получаване на еднородна смес. Втасалите милинки се намазват с пастата и се поставят във студена фурна. Тя се включва на...

Домашни милинки

Домашни милинки

2

, прибавяме предварително разтопеното масло и разбъркваме. Сваляме от котлона и леко охлаждаме, заливаме милинките и отгоре поръсваме със ситно...

Лесни Милинки

Лесни Милинки

. Милинките се пъхват в загрятата фурна и се пекат до зачервяване. По желание се поднасят с кисело мляко....

Бабини милинки

Бабини милинки

3

късате малки топки от тестото и правите питки. Слагате сирене и пак завивате, като оформяте на топка. Така нареждате милинките в намазнена...

Добруджански милинки

Добруджански милинки

1

втасат на половина, полейте със заливката, приготвена от отделеното брашно, маслото и 1/2 ч.ч. вода. поръсете с натрошеното сирене и леко притиснете...

Захаросани милинки

Захаросани милинки

3

Маята активираме в малко топло мляко, 1 с.л. захар и малко брашно. Разбиваме яйцата и прибавяме останалото мляко. Пресяваме брашното и...

Калоферски милинки

Калоферски милинки

1

, колкото яйце. Нареждат се в тавата едно до друго и се оставят да втасат. С пръст се прави дупка в средата на всяка милинка. Разбива се чашата...