Пататник

Пататник

8

. Сместта се обърква добре и се изсипва в намазнена тава. Пататникът се пече в умерена фурна до лек загар отгоре, след което се разбърква с...

1

Приготвяне на Пататник

Прегледай всички 12 кулинарни идеи за приготвяне на пататник в Готвач.бг.
Торта Пататник

Торта Пататник

Бутчетата се сваряват и се обезкостяват. Отделяме си само месото, кожата я махаме. Картофите се обелват, нарязват се на много малки парчета...

Вит пататник

Вит пататник

Бърза алтернативна на класическия пататник – за заети домакини. Картофите се настъргват сурови в голяма купа. Отцеждат се, тъй като пускат...

Постен пататник

Постен пататник

имайте предвид, че водеща подправка за пататника е джоджен! Капвам малко олио и разбърквам хубаво, за да се овкуси хубаво суровата смес. В...

Родопски пататник

Родопски пататник

поднос и после го върнете в тигана, да се запече и от другата страна. Намажете готовия пататник обилно с масло и го охладете леко, преди да поднесете....

Лесен пататник

Лесен пататник

1

останалите подправки. Разбъркваме всичко много добре. В загрята тиган слагаме малко олио и от сместа. Пататникът не трябва да бъде много дебел, за да...

Пататник с пъдпъдъчи яйца

Пататник с пъдпъдъчи яйца

за печене. С помощта на чашка оформете гнезденца. Изпечете пататника в загрята фурна до златисто. Чукнете яйчицата в гнезденцата, поръсете с кашкавал и допечете до готовност. Гарнирайте с магданоз....

Пататник със сирене

Пататник със сирене

2

Картофите се измиват и се обелват, след което се настъргват на едро ренде. Лукът се почиства от люспите и също се рендосва на едро ренде...

Полу-пататник с тиквички

Полу-пататник с тиквички

Морковите, картофите и тиквичката се рендосват, осоляват се и се оставят в гевгир, да се отцеди водата им. През това време разбиваме яйцето и...

Родопски пататник с месо

Родопски пататник с месо

ситно лукът. Приготвяме плънка като настърганите картофи разбъркваме с накълцаното месо, сварените яйца, лука, джоджена, черния пипер...

Бабин родопски пататник

Бабин родопски пататник

се добавят още сиренето, солта, олиото и маслото. Продуктите се разбъркват добре. Получената смес се изсипва в намазнена тава. Пататникът...

Лесен пататник с праз

Лесен пататник с праз

. Пататникът се готви около десет минути на страна на средно силен огън, след което се завива с кърпа и задушава около 20 минути....