сряда, 29 юли
Няколко причини за висок холестерол
Кое за какво е полезно

Няколко причини за висок холестерол

0

За високия холестерол може да има много причини. Сред тях са фамилната история и хранителните навици. Пушенето намалява нивата на добрия холестерол.

1

Причини за Висок Холестирол

Причини за Висок Холестирол - готварски полезни и практични съвети. избрани статии и материали в нашия сайт. Кулинарни и здравни съвети за Причини за Висок Холестирол.
 • Причини за Висок Холестирол - Отслабване заради здравословни проблемиДиети

  Отслабване заради здравословни проблеми

  09.09.20100

  Наднорменото тегло увеличава риска от сърдечни болести и диабет, защото увеличеното телесно налягане повишава налягането на стените на кръвоносните съдове. Отслабване заради здравословни проблеми.

 • Причини за Висок Холестирол - Ориз и гликемичен индексКое за какво е полезно

  Ориз и гликемичен индекс

  26.05.20120

  Сортове ориз варират от нисък до висок ГИ, в зависимост от вида му, степента на обработка и как се приготвя оризът. Белият дългозърнест ориз и има среден гликемичен индекс.

 • Причини за Висок Холестирол - ПролактинХормони

  Пролактин

  13.03.20140

  Пролактинът представлява хормон, който се произвежда и секретира от аденохипофизата. Пролактинът се нарича още хормон на лактацията. Нива на пролактин и лечение на високи нива на пролактин.

 • Причини за Висок Холестирол - Готвенето било вредно за талията и здраветоЛюбопитно

  Готвенето било вредно за талията и здравето

  19.12.20141

  Според изследване, колкото повече време човек прекарва в готвене, толкова по-голяма е и опасността да развие някакво сърдечно-съдово заболяване, да има висок холестерол или високо кръвно

 • Причини за Висок Холестирол - Как да излекуваме сърцето без лекарстваДиета при проблеми

  Как да излекуваме сърцето без лекарства

  10.10.20122

  Можем да излекуваме сърцето и да предотвратим причините за сърдечно-съдови заболявания чрез намаляване на холестерола, понижаване на кръвното и кръвната захар и промяна в начина на живот чрез хранене.

 • Причини за Висок Холестирол - Сърцето не обича пържена рибаКое за какво е полезно

  Сърцето не обича пържена риба

  30.05.20111

  Обичате ли пържена риба? Сърцето ви със сигурност не я обича. Жените, които рядко консумират риба имат с 30 процента по-висок риск от развитие на сърдечна недостатъчност.

 • Причини за Висок Холестирол - Храни при висок холестеринХранене при проблеми

  Храни при висок холестерин

  28.12.20110

  При висок холестерол, наричан още холестерин, трябва да се забравят свинското и овчето месо, както и дреболийките, саламите и пушените меса.

 • Причини за Висок Холестирол - Кои храни увеличават кръвната захар?Хранене при проблеми

  Кои храни увеличават кръвната захар?

  12.04.20150

  Маргаринът, сметаната и маслото имат запазено място в категорията продукти, които увеличават кръвната захар. Не бива да забравяме и морковите, пащърнака, прясно приготвеното картофено пюре, пресния зелен фасул

 • Причини за Висок Холестирол - Диета за деца с наднормено теглоДиети

  Диета за деца с наднормено тегло

  28.05.20120

  С наднормено тегло или затлъстяване, децата могат да се изправят пред сериозни рискове за здравето, дори и медицински състояния, които някога са били наблюдавани само при възрастни, като хипертония, висок холестерол и диабет.

 • Причини за Висок Холестирол - Хранителен режим при висок холестеролХранене при проблеми

  Хранителен режим при висок холестерол

  22.05.20120

  Високият холестерол е една от основните причини за сърдечни проблеми. Проблемите с холестеролът, както и повечето болести имат пряка връзка с начина на хранене. Включете повече зеленчуци и плодове, варива и пълнозърнести храни в своите хранения. Тези прод

 • Причини за Висок Холестирол - Колко често е добре да се яде месоКое за какво е полезно

  Колко често е добре да се яде месо

  15.02.201229

  Дали яденето на месо ни прави по-малко здрави от вегетарианците? Трябва ли да изключим изцяло месото от менюто или колко често трябва да го включваме в менюто си?

 • Причини за Висок Холестирол - Адзуки боб - диетичен и хранителенКулинарни Съвети

  Адзуки боб - диетичен и хранителен

  12.11.20140

  Бобът е сред най-обичаните храни. Той има толкова много разновидности, че на практика е невъзможно човек да си избере любим вид. У нас все по-популярен става екзотичният сорт – боб адзуки.

 • Причини за Висок Холестирол - Може ли по-леката закуска да ни помогне да отслабнемДиети

  Може ли по-леката закуска да ни помогне да отслабнем

  26.01.20111

  Ако на закуска поемем по-малко калории, това ще ни помогне да не ядем много и през деня. Стартира ли денят с обилно ядене, организмът иска големи порции на обяд и на вечеря.

 • Причини за Висок Холестирол - Гликемичен индекс на различните продуктиКое за какво е полезно

  Гликемичен индекс на различните продукти

  28.05.20121

  Различните храни имат различни стойности. По-богатите на фибри, нискокалорични храни, имат по-малък индекс и съответно благодарение на тях, губим тегло. Това са храни като плодове, зеленчуци, риба, нетлъсти меса.

 • Причини за Висок Холестирол - Храненето пред телевизора води до затлъстяванеХранене при проблеми

  Храненето пред телевизора води до затлъстяване

  02.11.20130

  Изследване на холандски и американски учени доказа, че храненето пред телевизора, вместо на масата, води до затлъстяване и влияе отрицателно на здравето.

 • Причини за Висок Холестирол - Кайсиите - уникален дар от природатаКое за какво е полезно

  Кайсиите - уникален дар от природата

  31.08.20140

  Кайсиите съдържат витамин А в изобилие. Витамин А е много добър антиоксидант, който насърчава доброто зрение и защитава от свободните радикали.

 • Причини за Висок Холестирол - КортизолХормони

  Кортизол

  26.07.20150

  Кортизолът представлява хормон, който се произвежда от холестерола и принадлежи към групата на глюкокортикоидите. Когато кортизолът е в нормални нива, той носи само ползи за организма.

 • Причини за Висок Холестирол - Сортове картофи за пърженеКулинарни Съвети

  Сортове картофи за пържене

  26.09.20130

  Като най-подходящ сорт картофи за пържене се счита сортът Фонтане. Този средно ранен до късен сорт все още е недооценен от производителите у нас. За сега се радва на ограничено разпространение.

 • Google+
 • Pinterest

Избрано

Какво другите търсят

Причини за Висок Холестирол - вкусни рецепти и материали за ежедневна употреба. Всичко за Причини за Висок Холестирол в нашия сайт. Оцени Причини за Висок Холестирол от звездичките над този параграф. Бързи рецепти, правилно хранене, режими за отслабване, здравни съвети. Приятно разглеждане на нашите рецепти и статии за Причини за Висок Холестирол. Готвач.бг - кулинарен портал за готварски рецепти, правилно хранене, съвети и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.