неделя, 7 февруари
Пълнозърнеста прясна питка

Пълнозърнеста прясна питка

0

замесваме тесто. Оформяме го като питка и за да изглежда по-интересна, правим отгоре леки разрези според въображението си. Слагаме в

1

Прясна Питка

Разгледай всички 38 подбрани съвети за прясна питка в Готвач.бг.
Прясна содена питка

Прясна содена питка

12.11.2015

части, които се оформят като топчета. Подреждат се едно до друго в намаслена кръгла тава. Напръскват се с вода и питка се оставя да се пече около 40 минути в загрята на 180 фурна.

Питки с прясно мляко

Питки с прясно мляко

02.12.20121

него добавете останалото топло прясно мляко, закваската и разтопеното масло. Постепенно замесете еластично и меко тесто, като месенето отнема

Питки

Питки

25.05.2009

месим, завиваме на руло и разрязваме на еднакво големи парчета. Оформяме топки, от които после правим малки питки. След като ги подредим в тавата

Прясно зеле с ориз и содена питка

Прясно зеле с ориз и содена питка

03.12.2015

магданоз, люта чушка и поднесете. За да приготвите содената питка, разтворете набухвателите в киселото мляко и след като шупне, добавете към

Пита

Пита

19.11.2009

престои, докато удвои обема си. Премесваме го и оставяме да се отпусне. Оформяме питката, която намазваме с един жълтък. Оставяме я да втаса още 5 мин. , след което я печем в умерена фурна.

Питка - пица

Питка - пица

02.02.2016

Размесете готовото тесто и го разточете на кора, сложете кората във форма като краищата и ги разпределите по стената на формата. Намажете с

Ежедневна питка

Ежедневна питка

28.01.20161

. Изчакайте да втаса на топло. Премесете го. От него оформете питката в намаслена и набрашнена тава като цвете, намажете с разбит жълтък и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна.

Гарнирана питка

Гарнирана питка

27.01.2016

Замесва се меко тесто за точене. Разточва се кора с дебелина около 1 см. Набожда се с вилица и се поръсва обилно с разтопено масло. Отгоре се

Здравословна питка

Здравословна питка

01.12.2015

печенето намалете фурната на 160 градуса и покрийте с фолио. Готовата здравословна питка извадете и покрийте с кърпа, докато се охлади.

Доматена питка

Доматена питка

21.10.20102

. Питката се пече на умерена фурна, на около 180 градуса до розовикав загар, след което се поръсва с вода и завива с кърпа.

Чеснова Питка

Чеснова Питка

10.10.20103

с хартия за печене тава. Разбъркайте мекото краве масло с чесъна и намажете равномерно питката. Отгоре поръсете с чедър, мащерка и босилек и сложете да се пече в загрята фурна на 170 градуса за 30 минути.

Избрано

Какво Ново

Прясна Питка, практични предложения и теми за ежедневна употреба. Имаш въпроси или просто не попадна на това, което търсиш? За контакт с Готвач.бг пиши тук.