Пълнозърнеста прясна питка

Пълнозърнеста прясна питка

0

замесваме тесто. Оформяме го като питка и за да изглежда по-интересна, правим отгоре леки разрези според въображението си. Слагаме в...

1

Прясна Питка

Разгледай всички 57 подбрани съвети за прясна питка в Готвач.бг.
Прясна содена питка

Прясна содена питка

12.11.2015

части, които се оформят като топчета. Подреждат се едно до друго в намаслена кръгла тава. Напръскват се с вода и питка се оставя да се пече около 40 минути в загрята на 180 фурна....

Питка с прясно мляко

Питка с прясно мляко

12.02.2016

яйцата, като отделяме един жълтък за накрая, за намазване на питката. Прибавяме олиото, солта и шупналата мая. Започваме да месим, като...

Пита с прясно мляко

Пита с прясно мляко

12.03.2016

правя плетеница или топче. Намазвам питата с 2 с.л прясно мляко разбъркано с ч.л олио. Поръсвам със сусам, оставям да втаса, докато удвои...

Лесна питка с прясно мляко

Лесна питка с прясно мляко

27.06.20162

От посочените продукти / без 1 жълтък/ се замесва средно меко тесто. Оставя се да втаса. Вече втасалото тесто се оформя по желание...

Питки с прясно мляко

Питки с прясно мляко

02.12.20121

него добавете останалото топло прясно мляко, закваската и разтопеното масло. Постепенно замесете еластично и меко тесто, като месенето отнема...

Прясно зеле с ориз и содена питка

Прясно зеле с ориз и содена питка

03.12.2015

магданоз, люта чушка и поднесете. За да приготвите содената питка, разтворете набухвателите в киселото мляко и след като шупне, добавете към...

Сусамени питки с прясно мляко

Сусамени питки с прясно мляко

03.05.20162

тесто. Оставя се да втаса около 2 часа. След това се оформят питки. По желание може да се слага и някаква плънка вътре. Нареждат се в тава и...

Питки

Питки

25.05.2009

месим, завиваме на руло и разрязваме на еднакво големи парчета. Оформяме топки, от които после правим малки питки. След като ги подредим в тавата...

Пита

Пита

19.11.2009

престои, докато удвои обема си. Премесваме го и оставяме да се отпусне. Оформяме питката, която намазваме с един жълтък. Оставяме я да втаса още 5 мин. , след което я печем в умерена фурна....

Питка–Милинка

Питка–Милинка

06.07.2016

Размиваме маята в 300 мл хладка вода. Прибавяме 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно, до получаването на каша. Оставяме я на топло място да шупне...

Питка Гербер

Питка Гербер

01.03.20162

В топло мляко (около 150 мл) натрошавам маята с 1 с.л. захар и малко брашно. Разбивам яйцата с останалото мляко и олио. Замесвам тесто с всички...

Другите гледат още

Какво Ново

Прясна Питка, практични предложения и теми за ежедневна употреба. Имаш въпроси или просто не попадна на това, което търсиш? За контакт с Готвач.бг пиши тук.