Сладкиши с пшеничен грис

Сладкиши с пшеничен грис

5

Настъжете ябълките и ги разбъркайте с 1/2 от захарта, лимоновата кора и сок. В друга купа смесете брашното с бакпулвера, гриса, останалата...

1

Пшеничен Грис

Прегледай всички 24 подбрани съвети относно пшеничен грис в Готвач.бг.
Грис

Грис

Грисът е ценен хранителен продукт, който се получава от смилането на пшенични или царевични зърна, в резултат на което ние познаваме пшеничен и...

Грис хайвер

Грис хайвер

Сваряваме гриса и разтопяваме маслото. Нарязваме лука на ситно. Прибавяме разтопеното масло и нарязания лук към вече сварения грис и...

Грис фламери

Грис фламери

Нарежете плодовете и ги залейте с рома. Ако използвате компот, отцедете плодовете добре. Карамелизирайте захарта и излейте топлото мляко...

Грис халва

Грис халва

2

се кипва водата със захарта. Добавят се пръчката канела и лимонената киселина. Залива се внимателно запърженият грис. Оставяме настрани, докато...

Грис Топчета

Грис Топчета

Изброените продукти се разбъркват добре, до получаване на меко тесто. След това се оформят топчета, колкото лешник и се овалват в грис...

Грис - халва

Грис - халва

6

получи светъл карамел. Наливам захарния сироп и бъркам, докато се свари грисът. Горещата грис-халва изсипвам в съд, предварително намокрен със...

Плодов грис

Плодов грис

Компотът се слага да заври и след това се прибавя грисът. Бърка се бързо до сгъстяване. В купичка се слага бисквитка и отгоре се залива с...

Грис халвата на баба

Грис халвата на баба

Приготвяме първо сиропа от водата и захарта. Към него прибавяме ванилията. Когато стане готов, в дълбок тиган се изсипва олиото. Когато се...

Сиропирани топки с грис

Сиропирани топки с грис

еднородна смес. В друга купа смесете сухите съставки брашно, грис и бакпулверите. Сипете яйчната смес към сухите съставки и разбъркайте добре...

Шекерпаре без грис

Шекерпаре без грис

Най-напред се приготвя сиропът и се оставя да изстине (стандартно 1:1 вода и захар). В дълбок съд се разбиват двете яйца и постепенно...

Турско реване с грис

Турско реване с грис

2

Първо се приготвя сиропът. Сварява се за 15 минути и се оставя да се охлади напълно. Продуктите за тестото се добавят последователно и се...