Пълнено прасе

Пълнено прасе

0

Измийте, почистете и подсушете с кърпа прасенцето. Натъркайте го отвън и вътре със сол, черен пипер, след това го натрийте с резен лимон, бучка...

1

Пълнено Прасе

Прегледай всички 12 авторски предложения за пълнено прасе в Готвач.бг.
Прасе, пълнено с ориз

Прасе, пълнено с ориз

 

добавете по желание малко стафиди или нарязани сушени сини сливи. Прасето се измива, почиства, подсушава, осолява се добре и се поръсва с червен...

Пълнен праз

Пълнен праз

 

Праза нарежете на парчета, дълги около 10 см. Отрежете с остър нож от едната страна и внимателно отделете люспите, така че да си станат...

Унгарски пълнен бут от диво прасе

Унгарски пълнен бут от диво прасе

 

Необходимо е бутът да се маринова от 2 до 4 дни. Обезкостяваме маринованият бут, като в получената вдлъбнатина посолваме с подправки, и намазваме...

Пълнена тиква със свинско и праз

Пълнена тиква със свинско и праз

 

Отрязва се капак на тиквата и след това тя се почиства от семките и влакната, като се издълбава внимателно с лъжица. Тиквата се набожда на...

Пълнени чушки с картофи и праз

Пълнени чушки с картофи и праз

 

Сварете картофите в подсолена вода, обелете ги и ги намачкайте с вилица. Добавете натрошеното сирене и подправките, нарежете празия лук на много...

Чушки, пълнени с ориз и праз

Чушки, пълнени с ориз и праз

 

Накълцайте лука и праза ситно и ги задушете за около 5 минути в няколко с.л. загрят зехтин. Добавете ориза, разбъркайте и след 2-3 минути...

Как се коли прасе?

Как се коли прасе?

 

Коленето на прасе покрай зимните празници е стара българска традиция. От най-стари времена този български ритуал събира цялото семейство в...

Гювеч с диво прасе

Гювеч с диво прасе

 

Нарежете месото на средно големи парчета. Вземете пръстена тава, ако нямате, можете да ползвате гювеч или обикновена тава. Намажете тавата с...

Пълнено хлебче

Пълнено хлебче

 

Хлябът се нарязва първо по дължина и след това по ширина (но не до долу). В получените разрези се слагат нарязаните парчета колбас и кашкавал...

Пълнено агне

Пълнено агне

 

Почистеното агнето се посолява добре отвън и отвътре (главата и вратът се махат, те са за супата) и се оставя настрани. Лукът се нарязва на по...

Пълнено кюфте

Пълнено кюфте

 

Настъргваме лука и го смесваме с каймата, чубрицата, кимиона, кърито, ригана и черния пипер. За плънката нарязваме кашкавала и киселата...