Пържена таранка

Пържена таранка

1

престоят 30 минути. Загрейте мазнина за пържене и изпържете равномерно таранката. Поднесете порция пържена риба, залята обилно с лимонов сок....

1

Пържена Таранка

Прегледай всички 16 кулинарни идеи относно пържена таранка в Готвач.бг.
Пържена речна таранка

Пържена речна таранка

Таранката се реже през корема и се почиства от вътрешностите. Може да се хвърли и главата, но може да се пържи и с нея, това е по избор...

Пържена таранка с царевично брашно

Пържена таранка с царевично брашно

2

Почистваме и измиваме таранката. Хубаво да се накисне малко във вода, за да няма кръв. Прецеждаме рибата и я осоляваме. Нагорещяваме олиото...

Пържена таранка с рибарски сос

Пържена таранка с рибарски сос

1

Почистете и измийте таранката, по-големите рибки може да нарежете на парчета. Посолете рибата и я оставете да престои 20-тина минути...

Печена таранка

Печена таранка

Изберете по-едра таранка, измийте я, почистете я от люспи, вътрешности и хриле. Оставете главите или ги махнете. Добре посолете рибата и я...

Маринована Таранка на Скара

Маринована Таранка на Скара

Таранката почистваме от вътрешностите и отрязваме главите. Махаме люспите и ги измиваме внимателно. От двете страни на таранката правим...

Задушена таранка с бира

Задушена таранка с бира

Почистете рибата и я нарежете на парчета. Овкусете ги със сол и пипер, сложете ги в подходящ дълбок съд и полейте с двете лъжици оцет...

Таранка на Фурна

Таранка на Фурна

2

Почистваме добре таранката, премахваме люспите и измиваме. В плитък съд изсипваме брашното със солта и разбъркваме. Всяка една таранка...

Рибена чорба от Таранка

Рибена чорба от Таранка

Таранките се изчистват от вътрешностите и хрилете, измиват се и се поставят в 2 литра подсолена вода. Не се махат люспите и главите. Слагат...

Кюфтета от таранка

Кюфтета от таранка

Таранката се почиства от гръбнака, оформят се филенца. С машинка за месо се мели на кайма, като се минава 2 пъти през машинката, да се смелят...

Таранка с домати на фурна

Таранка с домати на фурна

Почистената от глави и вътрешности риба се овалва в брашното, овкусено с малко сол. Сгорещете олиото и изпържете рибките до златисто. След...

Бяла тарама

Бяла тарама

1

Настържете лука и го разбийте в хаванче заедно с хайвера до получаване на хомогенна смес. Хлябът се накисва за кратко във вода, след което се...