Содени пърленки от лимец

Содени пърленки от лимец

0

Сипваме брашното от лимец в тавичка и оформяме в средата кладенче. В киселото мляко се сипва содата за хляб и оцета, разбърква се с вилица да...

1

Пърленка от Лимец

Разгледай всички 24 авторски предложения относно пърленка от лимец в Готвач.бг.
Пърленки с лимец

Пърленки с лимец

части и се оформят плоски пърленки. Те се пекат в съвсем оскъдно намазнен тиган и се обръщат с помощта на дървена шпатула. Могат да се овкусят допълнително с подправки по избор....

Пържена цаца с чеснов сос и лимон

Пържена цаца с чеснов сос и лимон

2

. Добавете ситно счукания чесън. Поднесете рибата с парченца лимон и чеснов сос....

Пърженки

Пърженки

1

Настържете сиренето на ренде и го разбъркайте с яйцата. Хубаво объркайте сместа и добавете към нея всички останали продукти без пудрата захар...

Страндженска пърленка

Страндженска пърленка

Маята се разбърква в малка част от водата със захарта и се оставя за 10 минути. Сипва се в средата на брашното. Добавя се останалата вода...

Тракийска пърленка

Тракийска пърленка

Замесва се меко тесто от катъка, содата, яйцето и брашното и се оставя за около 30 минути да втаса. Взема се една топка и се разточва на по...

Чеснова пърленка

Чеснова пърленка

12

Пресейте брашното и разтворете содата в киселото мляко. Прибавете млякото към брашното, чукнете яйцето. Постепенно добавете всички останали...

Пълнозърнеста пърленка

Пълнозърнеста пърленка

Пресейте брашното и го смесете с маята и подправките. Добавете зехтина и налейте около 1 ч.ч. вода. Разбъркайте и омесете тесто. Оставете го...

Бързи пърленки

Бързи пърленки

Маята се разтваря в 2 с.л. хладка вода с щипка захар и щипка брашно. Содата се кипва в киселото мляко. Брашното се пресява и към него се...

Содени пърленки

Содени пърленки

да се скъса някъде, това не е проблем. Сложете пърленката в тигана, а през това време правете следващата. Обърнете пърленката, която е в...

Габровски пърленки

Габровски пърленки

3

Маята се разтваря във водата с половин лъжичка сол и се оставя на топло. Брашното се пресява и се прави кладенче. Изсипва се содата, разтворена в...

Еленски пърленки

Еленски пърленки

Киселото мляко се разбива с водата, яйцето, захарта и солта. Брашното се добавя постепенно и се замесва еластично тесто. Оставя се за половин час...