Родопски клин

Родопски клин

2

Сварете ориза в леко подсолена вода в съотношение 1:3 (ориз:вода). Отцедете го хубаво и го смесете с разбитите яйца и натрошеното сирене...

1

Родопски Десерти

Прегледай всички 24 кулинарни идеи относно родопски десерти в Готвач.бг.
Родопски кашник

Родопски кашник

1

Тавичка се намазва с масло. Отделно се разбърква брашното с водата и сол. Сместа се изсипва в тавичка и отгоре се нареждат ситно нарязани...

Родопски тикълници

Родопски тикълници

задушат и омекнат за около 10 минути. Насладете се на вкусните родопски тикълници!...

Родопски качамак

Родопски качамак

В литър вода се разтваря брашното. А другият литър вода се слага да заври заедно с маслото. Като заври, постепенно се добавя разтвореното...

Родопски катък

Родопски катък

1

Киселото мляко се изцежда през марля 5-6 часа. Изсипва се върху натрошено сирене. Добавя се ситно нарязан чесън. Овкусява се с копър...

Родопски рогчета

Родопски рогчета

Активира се маята като се разбърква в топлото прясно мляко, захарта и оставяме за кратко да шупне. С нея и останалите продукти се замесва меко...

Родопски прасник

Родопски прасник

2

Месото се сварява напълно в солена вода, след това се нарязва на парчета и се накъсва. Картофите се обелват, измиват, слагат се в тенджера и...

Родопски пататник

Родопски пататник

Настържете почистените картофи и лук на по-едро ренде. Изцедете излишната течност, ако е прекалено много. Овкусете сместа с джоджена и сол на...

Родопски мекици

Родопски мекици

25

страна. Готовите родопски мекици поднесете, поръсени с пудра захар и добавка по желание....

Родопски кюфтета

Родопски кюфтета

1

Смиламе трите вида месо на месомелачка. Слагаме го в купа. Нарязваме на дребно лука, гъбките и магданоза, и ги слагаме при смляното месо...

Родопски пареник

Родопски пареник

Нарежете обелените картофи на кубчета, сложете ги подсолената вода да се сварят до омекване. Махнете ги от котлона и равномерно изсипете върху...

Родопски сарми

Родопски сарми

. Затиснете отгоре с чиния и сложете родопските сарми да се варят на слаб огън, докато останат на мазнина....