Родопски пататник

Родопски пататник

0

поднос и после го върнете в тигана, да се запече и от другата страна. Намажете готовия пататник обилно с масло и го охладете леко, преди да поднесете....

1

Родопски Пататник

Прегледай всички 37 подбрани съвети за родопски пататник в Готвач.бг.
Родопски точен пататник

Родопски точен пататник

 

отлепил, взима се друга по голяма тава или дъска, слага се върху пататника и се обръща. Слага се с суровата страна надолу и продължава да се пече само на долна фурна до готовност....

Родопски пататник с месо

Родопски пататник с месо

 

-малката кора. Завиваме краищата на корите и поръсваме с останалата мазнина. Печем пататника в умерена фурна за около 30-40 минути....

Бабин родопски пататник

Бабин родопски пататник

 

се добавят още сиренето, солта, олиото и маслото. Продуктите се разбъркват добре. Получената смес се изсипва в намазнена тава. Пататникът...

Родопски пататник с джоджен

Родопски пататник с джоджен

 

малко олио в тиган с незалепващо покритие и с помощта на лъжица разстелете част от картофена смес, като трябва да притискате. Обърнете пататника...

Родопски пататник с кисело мляко

Родопски пататник с кисело мляко

6 

Картофите се сваряват цели, обелват се и докато са топли, се смачкват с вилица или преса. Прибавя се киселото мляко, предварително разбъркано с...

Родопски пататник със сирене и кашкавал

Родопски пататник със сирене и кашкавал

5 

. Изпечете пататника в умерена фурна. Преди да извадите готовия пататник, поръсете с настърган кашкавал. Изпечете до златисто. Добър апетит!...

Пататник

Пататник

7 

. Сместта се обърква добре и се изсипва в намазнена тава. Пататникът се пече в умерена фурна до лек загар отгоре, след което се разбърква с...

Вит пататник

Вит пататник

 

Бърза алтернативна на класическия пататник – за заети домакини. Картофите се настъргват сурови в голяма купа. Отцеждат се, тъй като пускат...

Постен пататник

Постен пататник

 

имайте предвид, че водеща подправка за пататника е джоджен! Капвам малко олио и разбърквам хубаво, за да се овкуси хубаво суровата смес. В...

Лесен пататник

Лесен пататник

1 

останалите подправки. Разбъркваме всичко много добре. В загрята тиган слагаме малко олио и от сместа. Пататникът не трябва да бъде много дебел, за да...

Родопски млин

Родопски млин

1 

Сварете ориза в леко подсолена вода в съотношение 1:3 (ориз:вода). Отцедете го хубаво и го смесете с разбитите яйца и натрошеното сирене...