Кекс с ръжено брашно

Кекс с ръжено брашно

0

се разбърква добре, докато се получи тесто като гъста каша. Изсипва се в намазана с мазнина и поръсена с брашно тава. Поставя се в сгорещена...

1

Ръжено Брашно

Открий всички 23 избрани предложения за ръжено брашно в Готвач.бг.
Хлебчета с ръжено брашно

Хлебчета с ръжено брашно

3

Закваската се смесва с ръженото брашно и водата. Покрива се плътно със стреч фолио и се оставя на топло за няколко часа. Омесва се с всички...

Бърз хляб с ръжено брашно

Бърз хляб с ръжено брашно

Брашното се пресява и се прибавят солта, захарта и маята. Олиото се смесва с водата и се прибавя към брашнената смес. Омесва се меко тесто и...

Пърленки с ръжено брашно и картофено нишесте

Пърленки с ръжено брашно и картофено нишесте

Пресейте брашното в купа. Добавете маята, солта и захарта. Чукнете яйцата, прибавете олиото и киселото мляко. Прибавете част от водата...

Вкусна питка с лимец и ръжено брашно

Вкусна питка с лимец и ръжено брашно

Разтворете маята в малко топла вода. Добавете захарта и щипка бяло брашно. Оставете маята да втаса на топло. Смесете трите вида брашно...

Хрупкави здравословни питки с ечемик и ръжено брашно

Хрупкави здравословни питки с ечемик и ръжено брашно

бялото брашно. Налейте хладка вода /около една чаена чаша/ и замесете тесто. Тестото е по-твърдо от обикновеното. Оставете го на топло да...

Малки постни питки с ръжено брашно и семки

Малки постни питки с ръжено брашно и семки

Пресейте всички видове брашно в купа. Прибавете олиото, солта, захарта, слънчогледовите семки, картофеното нишесте и содата, предварително...

Ръжено рогче

Ръжено рогче

при температура — 2 градуса, на тъмно в херметически затворени съдове. Ползи от ръжено рогче Ръженото рогче съдържа вещества, които имат...

Ръжени палачинки

Ръжени палачинки

1

Разбийте яйцата с прясното мляко, щипка-две сол и захар, бакпулвера или содата. Добавяйте брашно и разбивайте докато се получи хубаво...

Ръжени питки

Ръжени питки

Оставяме маслото да омекне на стайна температура. Натрошаваме сиренето и добавяме към маслото. Постепенно добавяме брашното, примесено с...

Ръжена фокача

Ръжена фокача

Около 30 мл прясно мляко леко затопляме и в него сипваме маята и захарта и оставяме настрани 10-15 минути. През това време смесваме брашната, 2...

Брашно

Брашно

3

повече протеини и нишесте от пълнозърнестото ръжено брашно, но по-малко хранителни влакнини. В същото време пълнозърнестото брашно има по-високо...